Por, slanina in sir Banitsa

Priprava:

1.     Na drobno narežite por in česen ter dušite v polovici masti in 50 ml vode, dokler se ne zmehča. Začinite s soljo in poprom. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi. Potresite s kumino in papriko ter premešajte.

2.     Slanino narežite na kocke in jo dajte v hladno ponev brez maščobe. Popecite slanino, da dobi zlato barvo. Pustite, da se ohladi.   

3.     Zmešajte moko in sol. Dolijte približno 250 ml mlačne vode in kisa. Zamesite gladko testo. Pustite počivati 30 minut.

4.     Testo razdelite na 6 kroglic in vsako kroglico razvaljajte v na tanko na pomokani delovni površini.

5.     Vsak del testa potresite z drobnjakom, slanino in sirom. Testo zavijte v zvitek s pomočjo brisače.   

6.     Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilator). Zvitke testa položite v pekač, namaščen s svinjsko mastjo. Vrh prav tako premažite s stopljeno mastjo.

7.     Pecite do zlatega – 30 minut.  

8.     Odstranite iz pečice in pokrijte z brisačo za 15-20 minut.    

sestavine

  • Sestavine3 pori 1 strok česna 0.5 jedilne žlice paprike 330 g kravjega sira 350 g prekajene slanine 100 g masti 0.25 čajne žličke kumine sol in poper po okusuZa testo500 g moke + moka za posip delovne površine 1 čajna žlička soli 1 čajna žlička kisa rdečega vina

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse