Popečene bučke z burrato

Popečene bučke z burrato

Opis

Priprava

Bučke narežemo na rezine.

Olupimo česen.

Liste peteršilja odtrgamo in drobno narežemo.

V skledo damo 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja, malo soli, popra in čez iztisnemo česen. Dodamo peteršilj in premešamo.

V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in popražimo bučke do zlatorjavega.

Damo jih v skledo in premešamo. Pustimo, da se ohladijo.

 

Balzamični sirup

V kozici zavremo kis in sladkor. Povremo do sirupa. Pustimo, da se ohladi.

 

Krutoni

Kruh narežemo na koščke. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in kruh na zmernem ognju popečemo do hrustljavega. Osmukamo liste timijana in jih dodamo. Začinimo s soljo in poprom. Pustimo, da se ohladi.

 

Solata

Solato natrgamo in začinimo z balzamičnim sirupom, ekstra deviškim oljčnim oljem, soljo in poprom. Odtrgamo liste bazilike. 4 lepe liste shranimo za okras. Preostale natrgamo in pomešamo s solato. Umešamo tudi krutone. Paprike narežemo na trakove in pomešamo s solato.

 

Postrežba

Naredimo kupček iz solate, paprike in krutonov. Po potrebi si pomagamo z obročem. Okrog kupčka porazdelimo bučke.

Burrato prepolovimo. Polovici s prerezano stranjo navzdol položimo na desko in izbočen vrh križno zarežemo. Položimo na solato in razpremo kot cvet. Noter zataknemo list bazilike.

Jed pokapamo z balzamičnim sirupom. Preostali sirup lahko shranimo v čisti steklenički ali posodi.

sestavine

Sestavine

  • 250 g majhnih bučk
  • 1 strok česna
  • šopek peteršilja
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici oljčnega olja za kuhanje
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 4 rezine črnega kmečkega kruha
  • 2 vejici timijana
  • 200 ml balzamičnega kisa
  • 100 g sladkorja
  • 100 g mešane solate (rukola
  • berivka lollo biondo
  • berivka lollo rosso
  • hrastolistna solata
  • endivija)
  • 3 vejice bazilike
  • 4 majhne paprike
  • 2 burrati