Popajevi žepki

Način priprave:

1. Testo vzamemo iz hladilnika.

2. Slanino narežemo na kocke in pražimo 5 minut v ponvi z nekaj olja.

3. Špinačo operemo in na drobno narežemo. Tudi česen narežemo na drobno. V skledi pomešamo špinačo,  česen, popraženo slanino in rikoto. Posolimo, popopramo in premešamo.

4. Listnato testo narežemo na enake kvadrate, na primer 10x10 cm. S čopičem robove kvadratov namažemo z vodo. V vogal vsakega damo po žlico špinačne mešanice in testo prepognemo v trikotnik. Robove trikotnika pritisnemo z vilicami. Žepke damo na pekač s papirjem za peko. Vrhove premažemo z oljčnim oljem in potresemo s sezamom. Pečemo jih v predhodno segreti pečici 12 minut pri 180 stopinjah.

5. Za solato kruh narežemo na majhne kocke in popražimo 5 minut v ponvi z nekaj oljčnega olja. Posolimo. Zeleno solato operemo. Avokado olupimo in narežemo na kocke. 

6. V skledi premešamo pomarančni sok, gorčico in oljčno olje. Dodamo avokado in krutone. Natrgamo zeleno solato. Korenje naribamo. Premešamo in posolimo.

7. Popajeve žepke postrežemo s solato.




sestavine

  • Za žepke500 g listnatega testa 250 g slanine 450 g špinače strok česna 200 g sira rikota oljeZa solato4 rezine polnozrnatega kruha olje sok ene pomaranče 1 žlička gorčice oljčno olje sveža zelena solata 1 avokado šop svežega korenja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse