Popajevi žepki
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
1. Testo vzamemo iz hladilnika.
2. Slanino narežemo na kocke in pražimo 5 minut v ponvi z nekaj olja.
3. Špinačo operemo in na drobno narežemo. Tudi česen narežemo na drobno. V skledi pomešamo špinačo, česen, popraženo slanino in rikoto. Posolimo, popopramo in premešamo.
4. Listnato testo narežemo na enake kvadrate, na primer 10x10 cm. S čopičem robove kvadratov namažemo z vodo. V vogal vsakega damo po žlico špinačne mešanice in testo prepognemo v trikotnik. Robove trikotnika pritisnemo z vilicami. Žepke damo na pekač s papirjem za peko. Vrhove premažemo z oljčnim oljem in potresemo s sezamom. Pečemo jih v predhodno segreti pečici 12 minut pri 180 stopinjah.
5. Za solato kruh narežemo na majhne kocke in popražimo 5 minut v ponvi z nekaj oljčnega olja. Posolimo. Zeleno solato operemo. Avokado olupimo in narežemo na kocke.
6. V skledi premešamo pomarančni sok, gorčico in oljčno olje. Dodamo avokado in krutone. Natrgamo zeleno solato. Korenje naribamo. Premešamo in posolimo.
7. Popajeve žepke postrežemo s solato.
sestavine
- Za žepke500 g listnatega testa 250 g slanine 450 g špinače strok česna 200 g sira rikota oljeZa solato4 rezine polnozrnatega kruha olje sok ene pomaranče 1 žlička gorčice oljčno olje sveža zelena solata 1 avokado šop svežega korenja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami