Popajevi žepki

Popajevi žepki

Opis

Način priprave:

1. Testo vzamemo iz hladilnika.

2. Slanino narežemo na kocke in pražimo 5 minut v ponvi z nekaj olja.

3. Špinačo operemo in na drobno narežemo. Tudi česen narežemo na drobno. V skledi pomešamo špinačo,  česen, popraženo slanino in rikoto. Posolimo, popopramo in premešamo.

4. Listnato testo narežemo na enake kvadrate, na primer 10x10 cm. S čopičem robove kvadratov namažemo z vodo. V vogal vsakega damo po žlico špinačne mešanice in testo prepognemo v trikotnik. Robove trikotnika pritisnemo z vilicami. Žepke damo na pekač s papirjem za peko. Vrhove premažemo z oljčnim oljem in potresemo s sezamom. Pečemo jih v predhodno segreti pečici 12 minut pri 180 stopinjah.

5. Za solato kruh narežemo na majhne kocke in popražimo 5 minut v ponvi z nekaj oljčnega olja. Posolimo. Zeleno solato operemo. Avokado olupimo in narežemo na kocke. 

6. V skledi premešamo pomarančni sok, gorčico in oljčno olje. Dodamo avokado in krutone. Natrgamo zeleno solato. Korenje naribamo. Premešamo in posolimo.

7. Popajeve žepke postrežemo s solato.




sestavine

Za žepke

  • 500 g listnatega testa
  • 250 g slanine
  • 450 g špinače
  • strok česna
  • 200 g sira rikota
  • olje

Za solato

  • 4 rezine polnozrnatega kruha
  • olje
  • sok ene pomaranče
  • 1 žlička gorčice
  • oljčno olje
  • sveža zelena solata
  • 1 avokado
  • šop svežega korenja

Sorodni recepti