Vsestranska Nadiya, ki je poleg vseh vlog v življenju tudi izjemna chefinja, nam je pripravila izvrstno okusnih, zanimivih in sočnih družinskih receptov z enostavnimi sestavinami. Vabljeni k pripravi!

sestavine

  • ZA MEŠANICO ZAČIMB:
  • 2 lista alg nori
  • 6 žlic česnovega granulata
  • 2 žlički kosmičev čilija
  • 3 žlice belega sezama
  • 1 žlica črnega sezama
  • ZA POMFRIT:
  • 1 kg krompirja (običajno je najboljši velik krompir za pečenje)
  • 1,5 litra rastlinskega olja za cvrtje
  • ZA LEPLJIVO OMAKO:
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica ribje omake
  • 1 žlica omake iz ostrig

Priprava

  • 1. Za mešanico začimb dajte alge nori, česen in kosmiče čilija v multipraktik in miksajte, dokler niso alge povsem razdrobljene. Presujte v skledo in dodajte beli in črni sezam. Premešajte in dajte na stran.
  • 2. Za pomfrit krompir narežite na tanke rezine, ki jih potem narežite na tanke palčke. Dajte jih v skledo z vodo. Pripravite vlažno kuhinjsko krpo, da boste vanjo zavili krompir, ko ga boste vzeli iz vode. Tako boste preprečili, da porjavi.
  • 3. Veliko kozico dajte na močen ogenj in dodajte olje. Ko je olje vroče, vrzite vanj košček krompirja. Če se dvigne na vrh, je olje pripravljeno na cvrenje. (POZOR: vroče olje je lahko nevarno, ne puščajte ga brez nadzora.)
  • 4. Pečico zagrejte na 180 stopinj/160 stopinj z ventilacijo/plin4, da bo pomfrit ostal topel. Pripravite dva pekača, obložena s papirnatimi brisačami.
  • 5. Rezine krompirja osušite s krpo in jih dajte eno pest v olje. Kozica naj ne bo preveč polna, ampak krompir cvrite postopoma. Ko je pomfrit zlatorjav, je pripravljen – to traja približno 3 minute. Vzemite ga ven s penovko, ga položite na pripravljeni pekač in dajte v pečico, da ostane topel.
  • 6. Ko je ves pomfrit ocvrt, da dajte v posodo za postrežbo.
  • 7. Zmešajte med, ribjo omako in omako iz ostrig. Pokapajte po pomfritu in premešajte, da bo enakomerno prekrit. Posujte z mešanico začimb in še toplega postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse