Pomarančni rižev narastek

Pomarančni rižev narastek

Opis

Priprava:

1. Mleko zlijemo v velik lonec in dodamo postrgano vsebino stroka vanilje, grobo narezano limonino lupino ter sladkor.

2. Ko mleko zavre, dodamo riž in zmanjšamo ogenj. Riž pustimo rahlo vreti 20 do 25 minut. Vsrkati mora mleko in imeti kremasto teksturo. Riž odstavimo z ognja, pustimo, da se ohladi in odstranimo kose limonine lupine.

3. Rumenjake zmešamo s pomarančnim likerjem, da dobimo kremasto mešanico. V drugi skledi penasto stepemo beljake.

4. Vmešane rumenjake dodamo riževi mešanici. Dodamo naribano pomarančno lupino in rozine. Nato dodamo stepene beljake in vse previdno premešamo z lopatko.

5. Okrogli model premera 24 cm premažemo z maslom. Na dno položimo krog iz papirja za peko. Tudi stranico modla obložimo s papirjem za peko tako, da štrli čez rob. Mešanico stresemo v model. Narastek pečemo eno uro v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

6. Z narastka odstranimo papir za peko in ga potresemo s sladkorjem v prahu ter z naribano pomarančno lupino.

sestavine

  • 1.7 l mleka
  • 1 strok vanilije
  • 200 g sladkorja
  • narezana lupina ene limone
  • 300 g riža arborio
  • 50 ml pomarančnega likerja
  • 40 g rozin
  • naribana lupina ene pomaranče
  • Sladkor v prahu za posip
  • 1.7 l mleka
  • 1 strok vanilije
  • 200 g sladkorja
  • narezana lupina ene limone
  • 300 g riža arborio
  • 5 jajc
  • 50 ml pomarančnega likerja
  • 40 g rozin
  • naribana lupina ene pomaranče
  • Sladkor v prahu za posip
  • 5 jajc

Sorodni recepti