Pomaka iz dimljenih jajčevcev in ploščati kruhki z žara
Recept je iz: Tom Kerridge
Jed iz jajčevcev in ploščatih kruhkov z žara. Recept je za vas pripravil specialist za žar Tom Kerridge. Priprava vam vzame le 30 MINUT.
sestavine
- 3 veliki jajčevci
- 2-3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici praženih semen kumina
- 2 žlici praženih semen koriandra
- 200 ml sladke smetane
- sok 1 velike limone
- Sol in kajenski poper po okusu
- Ploščati kruhki:
- 280 g moke s sredstvom za vzhajanje
- 250 g navadnega jogurta
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- Sol
- 1 čajna žlička semen kumina
- 4 žlice česnovega olja
- Dekoracija:
- Mlado korenje, mlade kumarice in redkvice
Priprava
- To je odličen recept za peko na vročem oglju, ko ne nameravate speči nič drugega več.
- Jajčevce položite neposredno na rešetke in pecite, dokler se po lupini ne naredijo mehurji in začne dišati po dimu. Vsakih nekaj minut obrnite.
- Ko so jajčevci po vsej površini ožgani, jih vzemite z žara in pustite ohladiti na pladnju.
- Jajčevce položite na desko za rezanje in jih z nožem razpolovite, postrgajte meso in ga z žlico predenite v cedilo. Ožgane lupine zavrzite. Meso pustite v cedilu približno pol ure, da se odcedi.
- Na čisti deski z nožem sesekljajte meso jajčevcev, da dobite fino maso.
- Sesekljane jajčevce stresite v cedilo nad skledo, v katero se bo odcedili sokovi.
- V možnar dajte semena kumina in koriandra ter jih zdrobite v droben prah.
- Na žar postavite ponev. Ko se segreje, dodajte oljčno olje.
- Dodajte zdrobljene začimbe in jih mešajte, dokler ne zadiši.
- Previdno dodajte sesekljane jajčevce in mešajte, da se začimbe v celoti vmešajo.
- Jajčevce pecite še približno 5 do 8 minut, da se izloči čim več tekočine.
- Ko so jajčevci precej suhi, dodajte smetano in limonov sok.
- Zmešajte in začinite.
- Pomako prelijte v servirno posodo in postavite na stran.
- Sestavine za testo zmešajte skupaj in testo nekaj minut dobro gnetite.
- Testi prestavite v skledo in pustite počivati 30 minut.
- Testo razdelite na 6 enako velikih kroglic. Vsako na tanko razvaljajte, potresite z moko in položite kruhke enega na drugega. Kruhke pecite na žaru po 1-2 minuti na vsaki strani.
- Pečene kruhke vzemite z žara in premažite s česnovim oljem.
- Kruh narežite na trakove ali četrtine in jih pomakajte v omako iz dimljenih jajčevcev.
- Postrezite z zelenjavo ob strani.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem
Recepti Nico Reynolds
Praženi brokoli s čilijevim oljem in mandlji
Recepti Lora in Stoyan
Menemem
Recepti Rudolph van Veen
Solata iz stročjega fižola
Recepti Donal Skehan
Pečen krompir
Recepti Donal Skehan
Pekoča jajca migas
Recepti Lora in Stoyan
Krompirjeva pita