Jed iz jajčevcev in ploščatih kruhkov z žara. Recept je za vas pripravil specialist za žar Tom Kerridge. Priprava vam vzame le 30 MINUT.

sestavine

  • 3 veliki jajčevci
  • 2-3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici praženih semen kumina
  • 2 žlici praženih semen koriandra
  • 200 ml sladke smetane
  • sok 1 velike limone
  • Sol in kajenski poper po okusu
  • Ploščati kruhki:
  • 280 g moke s sredstvom za vzhajanje
  • 250 g navadnega jogurta
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • Sol
  • 1 čajna žlička semen kumina
  • 4 žlice česnovega olja
  • Dekoracija:
  • Mlado korenje, mlade kumarice in redkvice

Priprava

  • To je odličen recept za peko na vročem oglju, ko ne nameravate speči nič drugega več.
  • Jajčevce položite neposredno na rešetke in pecite, dokler se po lupini ne naredijo mehurji in začne dišati po dimu. Vsakih nekaj minut obrnite.
  • Ko so jajčevci po vsej površini ožgani, jih vzemite z žara in pustite ohladiti na pladnju.
  • Jajčevce položite na desko za rezanje in jih z nožem razpolovite, postrgajte meso in ga z žlico predenite v cedilo. Ožgane lupine zavrzite. Meso pustite v cedilu približno pol ure, da se odcedi.
  • Na čisti deski z nožem sesekljajte meso jajčevcev, da dobite fino maso.
  • Sesekljane jajčevce stresite v cedilo nad skledo, v katero se bo odcedili sokovi.
  • V možnar dajte semena kumina in koriandra ter jih zdrobite v droben prah.
  • Na žar postavite ponev. Ko se segreje, dodajte oljčno olje.
  • Dodajte zdrobljene začimbe in jih mešajte, dokler ne zadiši.
  • Previdno dodajte sesekljane jajčevce in mešajte, da se začimbe v celoti vmešajo.
  • Jajčevce pecite še približno 5 do 8 minut, da se izloči čim več tekočine.
  • Ko so jajčevci precej suhi, dodajte smetano in limonov sok.
  • Zmešajte in začinite.
  • Pomako prelijte v servirno posodo in postavite na stran.
  • Sestavine za testo zmešajte skupaj in testo nekaj minut dobro gnetite.
  • Testi prestavite v skledo in pustite počivati 30 minut.
  • Testo razdelite na 6 enako velikih kroglic. Vsako na tanko razvaljajte, potresite z moko in položite kruhke enega na drugega. Kruhke pecite na žaru po 1-2 minuti na vsaki strani.
  • Pečene kruhke vzemite z žara in premažite s česnovim oljem.
  • Kruh narežite na trakove ali četrtine in jih pomakajte v omako iz dimljenih jajčevcev.
  • Postrezite z zelenjavo ob strani.

Sorodni recepti

Poglej vse