Polži po umbrijsko
Priprava:

Polže kuhamo v pokritem loncu 1 uro na srednjem ognju s šopkom rožmarina, šopkom komarčka, 3 lovorovimi listi in glavico česna. Polže dodamo, ko voda zavre.

Po eni uri jih odcedimo in speremo z mrzlo vodo.

Z dolgo šivanko polže izvlečemo iz hišic.

Preostale dišavnice nasekljamo, damo v lonec s 4 žlicami oljčnega olja, nasekljanim strokom česna, brinovimi jagodami in čilijevimi kosmiči ter začinimo s soljo.

Lonec segrejemo in pustimo dve minuti na srednjem ognju, da se olje navzame okusov.

Dodamo polže, jih dobro prekrijemo z mešanico oljčnega olja in dišavnic ter kuhamo 1 minuto.

Dodamo kozarec suhega belega vina in pustimo, da alkohol izhlapi.

Ko vino povre, dodamo pasiran paradižnik in 10 minut kuhamo na šibkem ognju.

Jed postrežemo v postrežni skledi in okrasimo s komarčkom ter kosom popečenega kruha.

V ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo drobno nasekljane dišavnice, česen ter čili papriko. Dodamo polže in pustimo dve minuti, da porjavijo. Dodamo belo vino in pustimo, da izpari. Dodamo pasiran paradižnik in 10 minut kuhamo na šibkem ognju. Ko je jed pripravljena, jo postrežemo.


sestavine

  • 1 kg polžev 1 l pasiranega paradižnika stroki česna 1 kozarec suhega belega vina 2 šopka rožmarina 2 šopka komarčka 6 lovorovih listov 1 glavica česna 1 nasekljan strok česna 1 žlička brinovih jagod 1.5 žličke čilijevih kosmičev 4 žlice oljčnega olja 2 šopka komarčka za okras 1 rezina popečenega kruha dolga šivanka

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse