Opis

Polpetki z lokalno gomoljno zelenjavo in jajci

Priprava

  1. Gomoljno zelenjavo dajte v skledo, dodajte moko, pecilni prašek, mlado čebulo, muškatni orešček, sol in poper. V srednje veliki ponvi segrejte olje in vanj polagajte za žlico velike kupčke mase. Nanje rahlo pritisnite z žlico in jih po eni minuti peke obrnite.
  2. Ko postanejo zlato rjave, jih vzamemo iz ponve, odcedimo na kuhinjskem papirju in postrežemo s kuhanim jajcem, šunko in bagueto.

sestavine

  • 800 g lokalne gomoljne zelenjave, olupljene in grobo naribane
  • ¼ skodelice navadne moke
  • 1 žlična pecilnega praška
  • ¼ šopka drobno nasekljane mlade čebule
  • ščep muškatnega oreščka
  • sol in poper
  • 4 ocvrta jajca
  • kuhan pršut
  • hrustljava bageta
  • rastlinsko olje za cvrtje

Sorodni recepti