Polnozrnati peresniki s kodrolistnim ohrovtom in kozjim sirom

sestavine

  • 500 g polnozrnatih peresnikov
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šop kodrolistnega ohrovta, grobo nasekljamo
  • 2 veliki čebuli, narežemo na tanke rezine
  • 50 g mehkega kozjega sira
  • ¼ šopka listov bazilike
  • 100 g parmezana, nastrgamo 
  • sol in poper

Priprava

  • Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. V srednje veliko ponev prilijemo 1 jedilno žlico olja. Čebulo na srednjem ognju pražimo 10 do 13 minut, da se zmehča.
  • Dodamo nasekljan ohrovt. Premešamo, pokrijemo in pustimo, da se ohrovt kuha približno 5 minut, da se zmehča. Solimo in popramo.
  • Dodamo kuhane testenine, kozji sir in baziliko ter premešamo. Postrežemo z nastrganim parmezanom.

Sorodni recepti

Poglej vse