Polnjeni datlji
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Drobno narežemo marelice in jih prelijemo z belim vinom.
2. Dodamo drobno nasekljano rutico, marmelado in drobno nasekljane oreščke.
3. Napolnimo datlje, ki smo jih že razkoščičili.
4. Med damo v lonec in takoj ko zavre, dodamo polnjene datlje. Kuhamo kratek čas in postrežemo kot sladico, ko je še toplo.
sestavine
- Sestavine20 datljev 2 žlici meduNadev3 žlice suhih marelic 2 žlici belega vina 1 vejica rutice 1 žlica malinove marmelade 1 pest oreščkov (mandlji lešniki in pinjole)
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti