Poletne sanje

Poletne sanje

Opis

Poletne sanje

Priprava

  1. Za pripravo limoninega testa dajte v posodo stoječega mešalnika z veslastim nastavkom maslo in sladkor. Mešajte 1 minuto pri majhni hitrosti. Dodajte limonino lupino, zatem mlete mandlje in vanilijev ekstrakt. Nato v nekaj korakih dodajte rahlo stepeno jajce in moko. Premešajte, da se sestavine lepo povežejo. Pustite stati v hladilniku vsaj dve uri, še bolje čez noč.
  2. Testo razvaljajte med dvema slojema peki papirja na debelino 4-5 mm. Testo nato oblikujte v krog (premer 28 cm) in dajte v pekač, obložen s peki papirjem. Pustite stati 15 minut. Pecite v pečici, ogreti na 175 stopinj. Testo bi moralo biti pečeno v 5-8 minutah. Pustite, da se testo ohladi v pekaču.
  3. Za pripravo meringue kreme v posodi stoječega mešalnika stepite beljake in počasi dodajajte sladkor. Beljakov ne stepite preveč. V ločeni posodi zmešajte mlete mandlje in sladkor v prahu. K temu dodajte presejano moko. Stepene beljake vmešajte med suhe sestavine. Pečico segrejte na 165 stopinj.
  4. Majhen obroč (premer 20 cm) namastite in pomokajte. Namestite na pečeno testo in vanj vlijte meringue kremo.
  5. Pecite približno 30 minut. Krog mora dobiti lepo zlato-rjavo barvo. Pustite, da se ohladi, nato odstranite obroče.
  6. Za pripravo kreme Diplomat v ponvi segrejte mleko s polovico sladkorja. Dodajte vanilijo. V ločeni posodi stepite rumenjake skupaj s preostalim sladkorjem in dodajte koruzni škrob. Počasi zlijte polovico vročega mleka v rumenjake, hitro mešajte in nato mešanico zlijte v ponev.
  7. Počasi segrevajte do vretja, nato kremo kuhajte minuto ali dve, dokler se na površini ne naredijo valovi. Odstranite z ognja, pretresite na plitek krožnik, pokrijte s plastično folijo in pustite, da se popolnoma ohladi.
  8. Stepite smetano in zmešajte s kremo. Dajte v hladilnik za 10 minut.
  9. Notranjost obroča napolnite z ohlajeno kremo Diplomat. Okrasite s sadjem in listi mete. Posujte s sladkorjem v prahu.

sestavine

Za limonino testo:

  • 250 g masla
  • 160 g sladkorja v prahu
  • 50 g mletih mandljev
  • 2 žlici naribane limonine lupine
  • 1 jajce (velikost L)
  • 500 g moke
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

 

Za meringue kremo:

  • 125 g beljakov
  • 55 g sladkorja
  • 103 g mletih mandljev
  • 20 g moke
  • 103 g sladkorja v prahu

 

Za kremo Diplomat :

  • 300 g mleka
  • 4 rumenjakov
  • 75 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 25 g koruznega škroba
  • 100 g smetane za stepanje (35% maščobe)

 

Nadev:

  • jagode,
  • robide,
  • kivi,
  • borovnice,
  • maline

Sorodni recepti