Poletne sanje

Poletne sanje

sestavine

  • Za limonino testo:
  • 250 g masla
  • 160 g sladkorja v prahu
  • 50 g mletih mandljev
  • 2 žlici naribane limonine lupine
  • 1 jajce (velikost L)
  • 500 g moke
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • Za meringue kremo:
  • 125 g beljakov
  • 55 g sladkorja
  • 103 g mletih mandljev
  • 20 g moke
  • 103 g sladkorja v prahu
  • Za kremo Diplomat :
  • 300 g mleka
  • 4 rumenjakov
  • 75 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 25 g koruznega škroba
  • 100 g smetane za stepanje (35% maščobe)
  • Nadev:
  • jagode,
  • robide,
  • kivi,
  • borovnice,
  • maline

Priprava

  • Za pripravo limoninega testa dajte v posodo stoječega mešalnika z veslastim nastavkom maslo in sladkor. Mešajte 1 minuto pri majhni hitrosti. Dodajte limonino lupino, zatem mlete mandlje in vanilijev ekstrakt. Nato v nekaj korakih dodajte rahlo stepeno jajce in moko. Premešajte, da se sestavine lepo povežejo. Pustite stati v hladilniku vsaj dve uri, še bolje čez noč.
  • Testo razvaljajte med dvema slojema peki papirja na debelino 4-5 mm. Testo nato oblikujte v krog (premer 28 cm) in dajte v pekač, obložen s peki papirjem. Pustite stati 15 minut. Pecite v pečici, ogreti na 175 stopinj. Testo bi moralo biti pečeno v 5-8 minutah. Pustite, da se testo ohladi v pekaču.
  • Za pripravo meringue kreme v posodi stoječega mešalnika stepite beljake in počasi dodajajte sladkor. Beljakov ne stepite preveč. V ločeni posodi zmešajte mlete mandlje in sladkor v prahu. K temu dodajte presejano moko. Stepene beljake vmešajte med suhe sestavine. Pečico segrejte na 165 stopinj.
  • Majhen obroč (premer 20 cm) namastite in pomokajte. Namestite na pečeno testo in vanj vlijte meringue kremo.
  • Pecite približno 30 minut. Krog mora dobiti lepo zlato-rjavo barvo. Pustite, da se ohladi, nato odstranite obroče.
  • Za pripravo kreme Diplomat v ponvi segrejte mleko s polovico sladkorja. Dodajte vanilijo. V ločeni posodi stepite rumenjake skupaj s preostalim sladkorjem in dodajte koruzni škrob. Počasi zlijte polovico vročega mleka v rumenjake, hitro mešajte in nato mešanico zlijte v ponev.
  • Počasi segrevajte do vretja, nato kremo kuhajte minuto ali dve, dokler se na površini ne naredijo valovi. Odstranite z ognja, pretresite na plitek krožnik, pokrijte s plastično folijo in pustite, da se popolnoma ohladi.
  • Stepite smetano in zmešajte s kremo. Dajte v hladilnik za 10 minut.
  • Notranjost obroča napolnite z ohlajeno kremo Diplomat. Okrasite s sadjem in listi mete. Posujte s sladkorjem v prahu.

Sorodni recepti

Poglej vse