Opis

Priprava: 

1.    Kumaro damo v cedilo in jo posolimo. Pustimo 40 minut, da izpusti vodo. Splaknemo pod hladno vodo in z rokami iztisnemo odvečno vodo. Pustimo pri strani.

2.    Mleko vlijemo v manjšo ponev, dodamo olupljene stroke česna in rožmarin. Reduciramo pri nizki temperaturi, dokler nam ne ostane za pet žlic tekočine. Nato iz mleka vzamemo vejico rožmarina.

3.    Inčune damo v manjšo skledo in čez prelijemo mleko s česnom. Dokler je mleko še toplo, mešamo s paličnim mešalnikon in počasi dolivamo oljčno olje.

4.    Ko dobimo zmes, ki je gosta kot grški jogurt, smo dodali dovolj oljčnega olja. Hladna se bo še bolj zgostila. Umaknemo.

5.    Paradižnike namočimo v topli vodi, zarežemo vanje, odstranimo kožico in semena, meso drobno nasekljamo.

6.    Paradižniku dodamo rdečo čebulo in čili. Zdaj dodamo limonino lupinico, limonov sok, rdeči vinski kis, pest kaper, črne olive in slano kumaro. 

7.    Nežno in hitro vmešamo oljčno olje. Še enkrat posolimo, da poudarimo poln okus solate.

8.    Krutone popečemo pod žarom, dokler ne pozlatijo in so hrustljavi. Umaknemo jih.

9.    Sardele spečemo na malo olja na strani s kožo, dokler na sprednji strani ne ostane le še za prst širok rožnat trak surove ribe. Potem filete obrnemo in pečemo samo še pet sekund. Vzamemo jih iz ponve. Na sredi so malce manj pečeni.

10.Solato damo na servirni krožnik. Žlico omake z inčuni polijemo po krutonih. Povrh damo pečene filete s kožo navzgor. Filete še malo posolimo. Na koncu dodamo še krutone. Okrasimo s sesekljanim peteršiljem.

 

 

 

 

 

 

 

 

sestavine

  • 1 kumara
  • sol
  • 4 stroki česna
  • 1 vejica rožmarina
  • 150 g slanih inčunov v olju ali ekstra deviškem oljčnem olju
  • 4 paradižniki ''beef steak''
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 2 srednje pekoča zelena čilija
  • sok polovice limone
  • naribana limonina lupina
  • 0.5 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 pest kaper
  • 1 pest slanih črnih oliv
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 rezin bagete
  • 8 filetov sardel

Sorodni recepti