Polejnik
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Priprava:
1. Kvas raztopimo v vodi. Postopoma dodajamo moko in mešamo z roko. Dodamo sol. Dobiti moramo gosto in lepljivo mešanico
2. Testo prekrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja. Po tem ga pomešamo z žlico, da uplahne. Ponovno ga pustimo vzhajati in spet pomešamo. To ponovimo trikrat. Opazili bomo, da testo vsakič postane vse bolj raztegljivo. Previdni moramo biti, da ne vzhaja preveč. To testo vsebuje malo moke in se hitro pokvari. Če zamudimo trenutek in preveč vzhaja, ne bo vzhajal med peko.
3. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač premažemo z oljem. Zelo previdno vanj položimo testo, preprosto ga prelijemo v pekač. Pustimo ga 10 minut, če je malce upadlo, vendar nič dlje.
sestavine
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti