Pol pečenega piščanca z rožmarinom in s pekočo paradižnikovo omako

Priprava:

1.  Piščanca prerežemo na pol.

2.  Zelenjavo narežemo na velike kocke, ki jih položimo v posodo za peko.

3.  Drobno nasekljamo rožmarin in ga pomešamo z oljčnim oljem.

4.  Rožmarinovo mešanico dobro vtremo pod piščančevo kožo.

5.  Piščanca položimo na zelenjavo in dodamo malo vode.

6.  Posodo prekrijemo s folijo in pečemo 40 minut na 180 stopinjah v pečici, ki smo jo že segreli.

7.  Po 40 minutah odstranimo folijo in pečemo še 10 minut.

Omaka:

1.  Olupimo paradižnik in odstranimo semena.

2.  V posodo dodamo vodo.

3.  Dodamo še paradižnik, česen, paradižnikov koncentrat, lovorova lista, črni poper v zrnu, sladkor, pekočo papriko in kuhamo 30 minut.

4.  S paličnim mešalnikom pripravimo pire.

5.  Piščanca in zelenjavo položimo na krožnik in ju postrežemo s paradižnikovo omako.

Priloga: Pečen krompir z muškatnim oreščkom


sestavine

  • 1 cel piščanec (2 kosa) 2 korenčka 2 čebuli 2 krompirja 2 vejici zelene 4 ščepci svežega rožmarinaPekoča paradižnikova omaka8 paradižnikov 3 žlice paradižnikovega koncentrata 3 stroki česna 1 žlička sladkorja v prahu 2 lovorova lista 1 žlička črnega popra v zrnu 1 žlica mlete pekoče paprike

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse