Pol pečenega piščanca z rožmarinom in s pekočo paradižnikovo omako
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Piščanca prerežemo na pol.
2. Zelenjavo narežemo na velike kocke, ki jih položimo v posodo za peko.
3. Drobno nasekljamo rožmarin in ga pomešamo z oljčnim oljem.
4. Rožmarinovo mešanico dobro vtremo pod piščančevo kožo.
5. Piščanca položimo na zelenjavo in dodamo malo vode.
6. Posodo prekrijemo s folijo in pečemo 40 minut na 180 stopinjah v pečici, ki smo jo že segreli.
7. Po 40 minutah odstranimo folijo in pečemo še 10 minut.
Omaka:
1. Olupimo paradižnik in odstranimo semena.
2. V posodo dodamo vodo.
3. Dodamo še paradižnik, česen, paradižnikov koncentrat, lovorova lista, črni poper v zrnu, sladkor, pekočo papriko in kuhamo 30 minut.
4. S paličnim mešalnikom pripravimo pire.
5. Piščanca in zelenjavo položimo na krožnik in ju postrežemo s paradižnikovo omako.
Priloga: Pečen krompir z muškatnim oreščkom
sestavine
- 1 cel piščanec (2 kosa) 2 korenčka 2 čebuli 2 krompirja 2 vejici zelene 4 ščepci svežega rožmarinaPekoča paradižnikova omaka8 paradižnikov 3 žlice paradižnikovega koncentrata 3 stroki česna 1 žlička sladkorja v prahu 2 lovorova lista 1 žlička črnega popra v zrnu 1 žlica mlete pekoče paprike
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo