Pol pečenega piščanca z rožmarinom in s pekočo paradižnikovo omako

Pol pečenega piščanca z rožmarinom in s pekočo paradižnikovo omako

Opis

Priprava:

1.  Piščanca prerežemo na pol.

2.  Zelenjavo narežemo na velike kocke, ki jih položimo v posodo za peko.

3.  Drobno nasekljamo rožmarin in ga pomešamo z oljčnim oljem.

4.  Rožmarinovo mešanico dobro vtremo pod piščančevo kožo.

5.  Piščanca položimo na zelenjavo in dodamo malo vode.

6.  Posodo prekrijemo s folijo in pečemo 40 minut na 180 stopinjah v pečici, ki smo jo že segreli.

7.  Po 40 minutah odstranimo folijo in pečemo še 10 minut.

Omaka:

1.  Olupimo paradižnik in odstranimo semena.

2.  V posodo dodamo vodo.

3.  Dodamo še paradižnik, česen, paradižnikov koncentrat, lovorova lista, črni poper v zrnu, sladkor, pekočo papriko in kuhamo 30 minut.

4.  S paličnim mešalnikom pripravimo pire.

5.  Piščanca in zelenjavo položimo na krožnik in ju postrežemo s paradižnikovo omako.

Priloga: Pečen krompir z muškatnim oreščkom


sestavine

  • 1 cel piščanec (2 kosa)
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • 2 krompirja
  • 2 vejici zelene
  • 4 ščepci svežega rožmarina

Pekoča paradižnikova omaka

  • 8 paradižnikov
  • 3 žlice paradižnikovega koncentrata
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička sladkorja v prahu
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlička črnega popra v zrnu
  • 1 žlica mlete pekoče paprike

Sorodni recepti