Pokrovače na žaru in maslo s sakejem

sestavine

  • 10 velikih in očiščenih pokrovač
  • 1 skodelica edamameja brez luščin
  • ščep soli
  • ½ žličke mirina
  • ½ žličke limonovega soka + za postrežbo
  • ½ žličke sezamovega olja
  • Omaka za pokrovače
  • 2 žlici sojine omake
  • 20 g masla
  • 1 žlica sakeja
  • pasta miso
  • 10 listov šisa (ali pa mlade romanske solate)

Priprava

  • Ravno ploščo za žar segrejte na visoko temperaturo.
  • Edamame zdrobite v možnarju. Potem dodajte sezamovo olje, ščep soli, mirin in limonov sok.
  • Po krožniku razporedite liste šisa. Pod vsakega dajte malo misa, da se ne bodo premikali. Na vsak list dajte žličko edamamejeve mešanice.
  • Pokrovače posolite. Žar ali ponev naoljite. Pokrovače pražite 20 sekund, jih obrnite in pecite še 10 sekund na drugi strani.
  • Čez pokrovače zlijte sojino omako, dodajte maslo, deglazirajte s sakejem in malce limonovega soka.

Sorodni recepti

Poglej vse