Pokrovače na žaru in maslo s sakejem

Pokrovače na žaru in maslo s sakejem

Opis

Pokrovače na žaru in maslo s sakejem

Priprava

  1. Ravno ploščo za žar segrejte na visoko temperaturo.
  2. Edamame zdrobite v možnarju. Potem dodajte sezamovo olje, ščep soli, mirin in limonov sok.
  3. Po krožniku razporedite liste šisa. Pod vsakega dajte malo misa, da se ne bodo premikali. Na vsak list dajte žličko edamamejeve mešanice.
  4. Pokrovače posolite. Žar ali ponev naoljite. Pokrovače pražite 20 sekund, jih obrnite in pecite še 10 sekund na drugi strani.
  5. Čez pokrovače zlijte sojino omako, dodajte maslo, deglazirajte s sakejem in malce limonovega soka.

sestavine

  • 10 velikih in očiščenih pokrovač
  • 1 skodelica edamameja brez luščin
  • ščep soli
  • ½ žličke mirina
  • ½ žličke limonovega soka + za postrežbo
  • ½ žličke sezamovega olja

Omaka za pokrovače

  • 2 žlici sojine omake
  • 20 g masla
  • 1 žlica sakeja
  • pasta miso
  • 10 listov šisa (ali pa mlade romanske solate)

Sorodni recepti