Pohorski lonec

Pohorski lonec

Opis

Posebej skuhamo ješprenj in fižol. V loncu na oljčnem olju zasteklimo čebulo in dodamo najprej na koščke (kot za golaž) narezano svinjino, nato pa še govedino. Posolimo. Dodamo narezano zelenjavo: por, česen, začinimo s sušenim majaronom, dodamo korenje, na tenko narezano zelje ter zalijemo. Dodam še na trakce narezan dimljen svinjski vrat. V lonec damo še sušen lovorjev list.

Ko sta ješprenj in fižol kuhana ju dodamo k ostalim dobrotam v loncu. Dodamo še malo jabolčnika ter svež peteršilj in pustimo, da sestavine prevrejo.


Posebej skuhamo ješprenj in fižol. V loncu na oljčnem olju zasteklimo čebulo in dodamo najprej na koščke (kot za golaž) narezano svinjino, nato pa še govedino. Posolimo. Dodamo narezano zelenjavo: por, česen, začinimo s sušenim majaronom, dodamo korenje, na tenko narezano zelje ter zalijemo. Dodam še na trakce narezan dimljen svinjski vrat. V lonec damo še sušen lovorjev list.

Ko sta ješprenj in fižol kuhana ju dodamo k ostalim dobrotam v loncu. Dodamo še malo jabolčnika ter svež peteršilj in pustimo, da sestavine prevrejo.

sestavine

Sestavine

  • ješprenj
  • fižol
  • svinjina
  • govedina
  • dimljen svinjski vrat
  • čebula
  • česen
  • rumeno in rdeče korenje
  • glava zelja
  • sušeni majaron
  • lovorov list
  • peteršilj
  • oljčno olje
  • jabolčnik
  • sol

Sorodni recepti