Opis

1.V možnarju potolčemo pol šopka sveže mete, šest strokov česna in žlico soli. Dobiti moramo pasto.

2.Vlijemo olje in premešamo.

3.V ponvi segrejemo oljčno olje in rahlo popražimo zmes. Česen se ne sme zažgati.

4.Vlijemo kozarec belega vina in kuhamo, dokler alkohol ne izpari.

5.Dodamo 500 g odcejenih vongol in kuhamo tri do štiri minute, da se odprejo.

6.V loncu zavremo vodo in juhi dodamo pet do šest zajemalk vode, v kateri smo kuhali vongole.

7.Počakamo, da zavre. V možnarju razžvrkljamo jajce.

8.Ko voda vre, dodajamo jajce v tankem curku in mešamo.

9.Postrežemo s tankimi rezinami kruha na dnu krožnika. Prelijemo z veliko oljčnega olja, kisa, potresemo z mletim poprom in svežimi listki mete.

sestavine

Sestavine:

  • 0.5 šopka sveže mete
  • 6 strokov česna
  • 1 žlica soli
  • oljčno olje
  • 1 kozarec belega vina
  • 500 g vongol
  • 1 veliko jajce
  • kis
  • voda
  • rezine kruha

Sorodni recepti