Podvarak

sestavine

  • -  1 l vloženega zelja
  • -  1 lonček cca 2 dcl mešanice riža in ješprena
  • -  suho mešanico jušne osnovedry
  • -  sol
  • -  500 g piščančjih kračk
  • -  500 svinjskega vratu
  • -  oljčno olje
  • -  svež timijan, majaron in rožmarinfresh
  • -  paprika v prahu
  • -  gorčica
  • -  chili omaka
  • -  ocvirki

Priprava

  • Pripravite posodo in vanjo vsujte mešanico riža in ječmena.
  • Mešanico sperite z vodo.
  • Mešanico prelijte z vodo.
  • Zavrite.
  • Pripravite posodo za pečenje in vanjo naložite vloženo zelje.
  • Preverite slanost.
  • Na zelje posujte suho jušno mešanico.
  • Na zelje vlijte kuhano mešanico riža in ječmena.
  • Dobro premešajte.
  • Po potrebi dodajte še vode, toliko, da je zelje prekrito, a ne skrbite odvečna voda bo med peko izparela.
  • Marinirajte kurje kračke in svinjski vrat.
  • Meso solite.
  • Meso prelijte z oljčnim oljem.
  • Na kračke dodajte timijan in majaron.
  • Na svinjski vrat dodajte rožmarin.
  • Kračke začinite s paprika v prahu.
  • Svinjski vrat začinite z gorčico in čilijem.
  • Meso dobro premešajte z začimbami in pustite marinirati cca 30 minut.
  • Celotno površino mešanice zelja in riža z ječemnom prekrijte z mesom.
  • Na svinjski vrat naložite kračke.
  • Lonec pokrijte s pokrovom in dušite 45 minut na 180 stopinjah celizija, potem pa lonec odkrijte in in pecite še 30 minut.
  • Zadnjih 10 minut dvignite temperature še za nekaj stopinj, da se meso lepo zapeče.
  • V preogreto ponev dajte 2 žlici ocvirkov in jih zapecite.
  • Jed prelijte z ocvirki, kar ji bo dalo čudovit hrustljav okus.
  • Naj se jed do konca speče.

Sorodni recepti

Poglej vse