Podvarak
Recept je iz: Primož Dolničar
Podvarak
sestavine
- - 1 l vloženega zelja
- - 1 lonček cca 2 dcl mešanice riža in ješprena
- - suho mešanico jušne osnovedry
- - sol
- - 500 g piščančjih kračk
- - 500 svinjskega vratu
- - oljčno olje
- - svež timijan, majaron in rožmarinfresh
- - paprika v prahu
- - gorčica
- - chili omaka
- - ocvirki
Priprava
- Pripravite posodo in vanjo vsujte mešanico riža in ječmena.
- Mešanico sperite z vodo.
- Mešanico prelijte z vodo.
- Zavrite.
- Pripravite posodo za pečenje in vanjo naložite vloženo zelje.
- Preverite slanost.
- Na zelje posujte suho jušno mešanico.
- Na zelje vlijte kuhano mešanico riža in ječmena.
- Dobro premešajte.
- Po potrebi dodajte še vode, toliko, da je zelje prekrito, a ne skrbite odvečna voda bo med peko izparela.
- Marinirajte kurje kračke in svinjski vrat.
- Meso solite.
- Meso prelijte z oljčnim oljem.
- Na kračke dodajte timijan in majaron.
- Na svinjski vrat dodajte rožmarin.
- Kračke začinite s paprika v prahu.
- Svinjski vrat začinite z gorčico in čilijem.
- Meso dobro premešajte z začimbami in pustite marinirati cca 30 minut.
- Celotno površino mešanice zelja in riža z ječemnom prekrijte z mesom.
- Na svinjski vrat naložite kračke.
- Lonec pokrijte s pokrovom in dušite 45 minut na 180 stopinjah celizija, potem pa lonec odkrijte in in pecite še 30 minut.
- Zadnjih 10 minut dvignite temperature še za nekaj stopinj, da se meso lepo zapeče.
- V preogreto ponev dajte 2 žlici ocvirkov in jih zapecite.
- Jed prelijte z ocvirki, kar ji bo dalo čudovit hrustljav okus.
- Naj se jed do konca speče.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo