Pocasti kruhki po korejsko

sestavine

  • 1 žlica sezamovega olja
  • šop drobno nasekljane mlade čebule
  • 2 drobno nasekljana stroka česna
  • 500 g mlete govedine
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici riževega kisa
  • 2 žlički paste iz rdečega čilija
  • 12 kruhkov za burger
  • 3 žlice praženih sezamovih semen
  • Za vložene kumarice in čili:
  • 1 kumara (olupljena in narezana na tanko)
  • 1 zeleni čili (narezan na tanko)
  • 75 ml riževega kisa
  • 75 ml vode
  • 3 zvezdaste janeže
  • 2 žlici belega sladkorja
  • Za burgerjevo omako:
  • 2 žlici paste iz rdečega čilija (oziroma po okusu)
  • 6 žlic majoneze

Priprava

  • V ponvi segrejemo olje in popražimo mlado čebulo (nekaj je prihranimo za konec), korenje in česen. Pražimo 5 minut, dokler se sestavine ne zmehčajo. Za tem dodamo mleto govedino in povečamo ogenj, da porjavi.
  • Dodamo sladkor, sojino omako, sezamovo olje, rižev kis, pasto iz rdečega čilija in kanček vode. Ko sestavine zavrejo, počakamo 20 minut. Po potrebi dodamo še kanček vode.
  • Medtem damo kumaro in čili v skledo. V ločeno posodo vlijemo kis in enako količino vode, dodamo tudi zvezdaste janeže in sladkor. Segrevamo, dokler se sladkor ne stopi, potem pa vročo mešanico vlijemo v skledo s kumaro in čilijem ter jo pustimo počivati 10 minut.
  • Za burgerjevo omako dobro zmešamo pasto iz rdečega čilija in majonezo.
  • Kruhke namažemo z burgerjevo omako in jih popražimo, potem pa jih nadevamo z govejo mešanico. Za tem dodamo preostalo mlado čebulo, po vrhu pa kumarico in pražena sezamova semena.

Sorodni recepti

Poglej vse