Počasi pečena raca

sestavine

  • 6 račjih beder
  • 1 jedilna žlica prekajene paprike
  • 1 jedilna žlica mletega cimeta
  • Nekaj vejic timijana
  • 3 stroki česna
  • Sol in poper
  • Kolački
  • 500 g pireja
  • 100 g moke s pecilnim praškom
  • 1 jajce
  • 50 g masla
  • 3 mlade čebule (na drobno nasekljane)
  • Nekaj vejic timijana
  • Sol in poper
  • Olivno olje za cvrtje
  • Zelje
  • ½ glave rdečega zelja (narezanega na drobne trakove)
  • 1 rdeča čebula (narezana na tanke rezine)
  • 1 lovorov list
  • 50 ml belega vina
  • 75 ml rdečega vinskega kisa
  • 100 g demerara sladkorja

Priprava

  • Raca – v račja bedra vtrite začimbe, sol in poper. Položite v posodo za pečenje skupaj s česnom, timijanom ter poškropite z oljem. Pecite na 180°C približno 50-60 minut.
  • Zelje – preprosto stresite skupaj vse sestavine, izdatno začinite in dajte v posodo za pečenje. Pokrijte s folijo in pecite na 180°C približno 40 minut oziroma dokler se zelje ne zmehča.
  • Kolački – zmešajte skupaj vse sestavine za kolačke, zvaljajte na debelino 25 mm in izrežite 10-cm kroge, potem v olivnem olju cvrite 2 minuti na vsaki strani.
  • Račja bedra postrezite z zeljem in kolački.

Sorodni recepti

Poglej vse