Počasi pečen hrustljav krompir, chimichurri
Recept je iz: Mark Moriarty
Počasi pečen hrustljav krompir, chimichurri
sestavine
- 6 velikih krompirjev, olupljenih
- 15 g koruzne moke
- 300 g stopljenega masla
- Sol
- Olje za cvrtje
- Dekoracija po želji:
- Pest peteršilja
- 1 rdeči čili, narezan na kockice
- 1 žlica suhega origana
- 1 strok česna, naribanega
- 20 ml pikantnega oljčnega olja
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- Sol in poper
Priprava
- Pečico segrejte na 110 stopinj.
- Globok in ožji pekač obložite s peki papirjem.
- Krompir narežite na 1 mm tanke rezine.
- Krompir potresite s koruzno moko in prelijte s stopljenim maslom, posolite.
- Rezine krompirja lepo razporedite v pekač.
- Vrh pokrijte s peki papirjem in pecite v pečici tri ure. Vzemite pekač ven, ga obtežite in postavite v hladilnik čez noč.
- Pekač obrnite, odstranite papir in krompir narežite na poljubno velike kose.
- Na srednjem ognju segrejte posodo z oljem, približno na 200 stopinj.
- Ocvrite krompir do zlatorjave barve.
- Posolite in servirajte.
- Za chimichurri nasekljajte peteršilj in ga zmešajte z oljem in kisom. Dodajte čili, sol, česen in origano. V pomako pomakajte ocvrt krompir.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato