Počasi pečen hrustljav krompir, chimichurri

sestavine

  • 6 velikih krompirjev, olupljenih
  • 15 g koruzne moke
  • 300 g stopljenega masla
  • Sol
  • Olje za cvrtje
  • Dekoracija po želji:
  • Pest peteršilja
  • 1 rdeči čili, narezan na kockice
  • 1 žlica suhega origana
  • 1 strok česna, naribanega
  • 20 ml pikantnega oljčnega olja
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • Sol in poper

Priprava

  • Pečico segrejte na 110 stopinj.
  • Globok in ožji pekač obložite s peki papirjem.
  • Krompir narežite na 1 mm tanke rezine.
  • Krompir potresite s koruzno moko in prelijte s stopljenim maslom, posolite.
  • Rezine krompirja lepo razporedite v pekač.
  • Vrh pokrijte s peki papirjem in pecite v pečici tri ure. Vzemite pekač ven, ga obtežite in postavite v hladilnik čez noč.
  • Pekač obrnite, odstranite papir in krompir narežite na poljubno velike kose.
  • Na srednjem ognju segrejte posodo z oljem, približno na 200 stopinj.
  • Ocvrite krompir do zlatorjave barve.
  • Posolite in servirajte.
  • Za chimichurri nasekljajte peteršilj in ga zmešajte z oljem in kisom. Dodajte čili, sol, česen in origano. V pomako pomakajte ocvrt krompir.

Sorodni recepti

Poglej vse