Pita z orehi pekan
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
1. Premešamo moko in pšenični zdrob ter ju vsujemo na delovno površino. Naredimo jamico in vanjo damo sladkor, maslo in jajce. Zamesimo gladko testo, oblikujemo kepo, jo rahlo sploščimo in zavijemo v plastično folijo. Testo pustimo v hladilniku eno uro.
2. Testo razvaljamo na debelino 5 mm in postavimo v okrogel, naguban model za pito. Dno preluknjamo z vilicami, čezenj damo kos papirja za peko, čez tega pa pest fižola ali riža. To je t.i. slepa peka. Osnovo pite pečemo 20 minut pri 170 stopinjah.
3. Maslo stopimo in dodamo vsebino vaniljevega stroka. Jajca umešamo s sladkorjem. Nato dodamo javorjev sirup (lahko ga zamenjamo s čim drugim, vendar se bosta okus in vonj spremenila). Maslo z vaniljo dodamo jajcem. Na koncu dodamo 1/3 drobno narezanih orehov.
4. Mešanico zlijemo na pečeno osnovo. Pito pečemo 30 minut pri 170 stopinjah.
sestavine
- Za nadev110 g masla 3 jajca 1 strok vanilije 100 g sladkorja v prahu 170 g javorovega sirupa 225 g orehov pekanZa testo100 g pšeničnega zdroba 50 g moke 100 g masla 75 g sladkorja 1 jajce
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem