Pita z orehi pekan

Način priprave:

1. Premešamo moko in pšenični zdrob ter ju vsujemo na delovno površino. Naredimo jamico in vanjo damo sladkor, maslo in jajce. Zamesimo gladko testo, oblikujemo kepo, jo rahlo sploščimo in zavijemo v plastično folijo. Testo pustimo v hladilniku eno uro.

2. Testo razvaljamo na debelino 5 mm in postavimo v okrogel, naguban model za pito. Dno preluknjamo z vilicami, čezenj damo kos papirja za peko, čez tega pa pest fižola ali riža. To je t.i. slepa peka. Osnovo pite pečemo 20 minut pri 170 stopinjah.

3. Maslo stopimo in dodamo vsebino vaniljevega stroka. Jajca umešamo s sladkorjem. Nato dodamo javorjev sirup (lahko ga zamenjamo s čim drugim, vendar se bosta okus in vonj spremenila). Maslo z vaniljo dodamo jajcem. Na koncu dodamo 1/3 drobno narezanih orehov.

4. Mešanico zlijemo na pečeno osnovo. Pito pečemo 30 minut pri 170 stopinjah.

 

sestavine

  • Za nadev110 g masla 3 jajca 1 strok vanilije 100 g sladkorja v prahu 170 g javorovega sirupa 225 g orehov pekanZa testo100 g pšeničnega zdroba 50 g moke 100 g masla 75 g sladkorja 1 jajce

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse