Pita z ohrovtom

Dodatne potrebščine

Model z zaponko premera 24 cm, maslo, olje, sol in poper.

Priprava

·         Pečico segrejemo na 200 °C.

·         Sladki krompir olupimo in narežemo na kockice.

·         Olupimo in narežemo rdečo čebulo in česen. Nasekljamo špansko papriko. Če imamo radi manj pikantno, je uporabimo manj.

·         V kozici segrejemo olje in pražimo krompir, čebulo, česen, poper ter slanino približno 3 minute.

·         Dodamo kumin v prahu in pražimo še približno 5 minut.

·         Model namastimo in ga obložimo z listi testa za pito.

·         Jajca razžvrkljamo s smetano, soljo, poprom in delom sira.

·         Ohrovt drobno narežemo in ga naložimo sloj na testo. Čezenj razdelimo krompirjevo mešanico, nato pa spet sloj ohrovta.

·         Prelijemo z jajčno mešanico in potresemo s preostalim naribanim sirom.

·         Pito pečemo približno 25-30 minut. Pred rezanjem jo pustimo počivati 10 minut.

sestavine

  • Sestavine400 g sladkega krompirja (2 velika) 2 rdeči čebuli 2 stroka česna 1 španska paprika (količino prilagodimo lastnemu okusu) 250 g kockic prekajene slanine 0.5 žličke kumina v prahu 2 zavojčka testa za pite v listih 3 jajca 150 ml smetane 500 g ohrovta 150 g naribanega starega sira

Priprava