Pita z ohrovtom
Dodatne potrebščine
Model z zaponko premera 24 cm, maslo, olje, sol in poper.
Priprava
· Pečico segrejemo na 200 °C.
· Sladki krompir olupimo in narežemo na kockice.
· Olupimo in narežemo rdečo čebulo in česen. Nasekljamo špansko papriko. Če imamo radi manj pikantno, je uporabimo manj.
· V kozici segrejemo olje in pražimo krompir, čebulo, česen, poper ter slanino približno 3 minute.
· Dodamo kumin v prahu in pražimo še približno 5 minut.
· Model namastimo in ga obložimo z listi testa za pito.
· Jajca razžvrkljamo s smetano, soljo, poprom in delom sira.
· Ohrovt drobno narežemo in ga naložimo sloj na testo. Čezenj razdelimo krompirjevo mešanico, nato pa spet sloj ohrovta.
· Prelijemo z jajčno mešanico in potresemo s preostalim naribanim sirom.
· Pito pečemo približno 25-30 minut. Pred rezanjem jo pustimo počivati 10 minut.
sestavine
- Sestavine400 g sladkega krompirja (2 velika) 2 rdeči čebuli 2 stroka česna 1 španska paprika (količino prilagodimo lastnemu okusu) 250 g kockic prekajene slanine 0.5 žličke kumina v prahu 2 zavojčka testa za pite v listih 3 jajca 150 ml smetane 500 g ohrovta 150 g naribanega starega sira