Pita z mangom in pehtranom
Recept je iz: Rudolph van Veen

Rudolph van Veen je pripravil okusen recept za pito! Ste za, da ga poskusite pri sebi doma?
sestavine
- ZA TESTO:
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 80 g sladkorja
- 150 g masla
- 1 jajce
- 1 ščepec soli
- naribana limonina lupina
- ZA NADEV:
- 0.5 šopka svežega pehtrana
- 100 g sladkorja
- 325 g maskarponeja
- 2 jajci
- 100 g moke
- DODATNO:
- 2 manga
- 100 g marelične marmelade
- 3 žlice vode
Priprava
- 1. Za testo moko stresemo na pult, potresemo s soljo in naredimo jamico. Vanjo damo druge sestavine. Zamesimo gladko testo in ga zavijemo v prosojno folijo. Za 30 minut ga damo v hladilnik.
- 2. Za nadev v skledi razžvrkljamo jajca. Dodamo drobno narezani pehtran, sladkor in maskarpone. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Na koncu dodamo moko in rahlo premešamo s kuhalnico.
- 3. Testo na pultu tanko razvaljamo. Kvadratni pekač s snemljivim dnom namažemo z maslom in vanj damo razvaljano testo, zavito na valjar. Testo dobro pritisnemo in odrežemo odvečne robove. Dno testa preluknjamo z vilicami.
- 4. Nadev z maskarponejem zlijemo na testo. Mango olupimo in narežemo na polkroge ter ga zložimo po vrhu. Pito pečemo 50 minut v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.
- 5. V kozici segrejemo marelično marmelado z vodo. Če vsebuje večje koščke sadja, jo precedimo. Pito premažemo s čopičem. Lahko jo okrasimo z nekaj rožicami stepene smetane.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami