Pita z mangom in pehtranom

Pita z mangom in pehtranom

Opis

Priprava:

1. Za testo moko stresemo na pult, potresemo s soljo in naredimo jamico. Vanjo damo druge sestavine. Zamesimo gladko testo in ga zavijemo v prosojno folijo. Za 30 minut ga damo v hladilnik.

2. Za nadev v skledi razžvrkljamo jajca. Dodamo drobno narezani pehtran, sladkor in maskarpone. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Na koncu dodamo moko in rahlo premešamo s kuhalnico.

3. Testo na pultu tanko razvaljamo. Kvadratni pekač s snemljivim dnom namažemo z maslom in vanj damo razvaljano testo, zavito na valjar. Testo dobro pritisnemo in odrežemo odvečne robove. Dno testa preluknjamo z vilicami.

4. Nadev z maskarponejem zlijemo na testo. Mango olupimo in narežemo na polkroge ter ga zložimo po vrhu. Pito pečemo 50 minut v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.

5. V kozici segrejemo marelično marmelado z vodo. Če vsebuje večje koščke sadja, jo precedimo. Pito premažemo s čopičem. Lahko jo okrasimo z nekaj rožicami stepene smetane.


sestavine

Za testo

  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 80 g sladkorja
  • 150 g masla
  • 1 jajce
  • 1 ščepec soli
  • naribana limonina lupina

Za nadev

  • 0.5 šopka svežega pehtrana
  • 100 g sladkorja
  • 325 g maskarponeja
  • 2 jajci
  • 100 g moke

Dodatno

  • 2 manga
  • 100 g marelične marmelade
  • 3 žlice vode

Sorodni recepti