ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Pita z jajci in slanino

Ocena 0/5

To je slastna slana pita, ki odlično združuje jajca in svinjino. Všeč mi je, kako so pod skorjico skrita cela jajca. Če ga dobite, ko zarežete vanjo, ste zmagali. Postrežemo jo lahko vročo za večerjo ali hladno za kosilo.

 

Za testo stresemo moko v skledo. Dodamo maslo in ga s prsti zdrobimo v moki, da dobimo mešanico, ki spominja na krušne drobtine. To lahko naredimo tudi v multipraktiku ali mešalniku in mešanico prenesemo v skledo.

 

Jajca zmešamo z limonovim sokom in vodo. Na sredini mešanice moke in maščobe naredimo jamico in vanjo vlijemo jajčno mešanico. S kuhinjskim nožem vmešamo ravno dovolj tekočine, da se testo začne sprijemati. Ko se testo začne sprijemati, ga z rokami previdno oblikujemo v kepo. Zavijemo ga v plastično folijo in damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj 30 minut.

 

Za nadev v široki ponvi na nizkem do srednje močnem ognju segrejemo olje. Dodamo čebulo in česen. Pražimo ju okrog osem minut, da se zmehčata.

 

Dodamo slanino in svinjino. Malo povečamo ogenj in pražimo okrog 10 minut, dokler ne povre vsa tekočina, ki jo izpusti meso. Pustimo, da se povsem ohladi.

 

Pečico segrejemo na 200 °C/plinsko nastavimo na 6. Pripravimo tortni model s snemljivim dnom, premera 20 cm in višine 4 cm.

 

Dve jajci stepemo s kremnim sirom v gladko mešanico. Dodamo čedar in drobnjak ter solimo in popramo. Vmešamo v hladno mešanico s slanino.

 

Razvaljamo dve tretjini testa. Z njim obložimo model. Razvaljamo preostalo testo, ki bo služilo za pokrov pite.

 

Nadev razporedimo po pripravljenem testu. Vanj naredimo tri enako

velike vdolbine in vanje ubijemo tri preostala jajca.

 

Rob testa premažemo z jajcem in pito pokrijemo s testom. Stisnemo robove in odrežemo odvečno testo. Po vrhu pito premažemo z jajcem in na sredini naredimo luknjico, skozi katero bo izhajala para.

 

Pito pečemo v pečici 50 do 55 minut, dokler ne postane zlatorjava. Preden pito razrežemo, jo pustimo počivati vsaj 15 minut. Slastna je tako hladna kot topla.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
ne