Pita z belo čokolado in plodovi Dacrycarpus dacrydioides

Pita z belo čokolado in plodovi Dacrycarpus dacrydioides

Opis

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Pinjole damo v multipraktik in jih grobo zmeljemo. Dodamo preostale sestavine, ki jih povežemo v testo. Potlačimo ga v namaščen pekač in pečemo 8-12 minut, dokler po vrhu malce ne porjavi.

Stopimo čokolado in jo premešamo s kokosovim oljem, kokosovo smetano, ščepom soli in vaniljevo past. Nadev zlijemo na pripravljeno ohlajeno podlago in shranimo na hladno, da se strdi.

Plodove 'Kahikatee' damo v posodo skupaj z melaso granatnega jabolka in zavremo. Ko se plodovi zmehčajo, so malce lepljivi. Posodo odstavimo z ognja in dodamo nekaj surovih plodov za svežino in živahno barvo.

Ko se sadni kompot shladi, ga razporedimo po pitah. Pite imamo na hladnem, dokler jih ne postrežemo. 


Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Pinjole damo v multipraktik in jih grobo zmeljemo. Dodamo preostale sestavine, ki jih povežemo v testo. Potlačimo ga v namaščen pekač in pečemo 8-12 minut, dokler po vrhu malce ne porjavi.

Stopimo čokolado in jo premešamo s kokosovim oljem, kokosovo smetano, ščepom soli in vaniljevo past. Nadev zlijemo na pripravljeno ohlajeno podlago in shranimo na hladno, da se strdi.

Plodove 'Kahikatee' damo v posodo skupaj z melaso granatnega jabolka in zavremo. Ko se plodovi zmehčajo, so malce lepljivi. Posodo odstavimo z ognja in dodamo nekaj surovih plodov za svežino in živahno barvo.

Ko se sadni kompot shladi, ga razporedimo po pitah. Pite imamo na hladnem, dokler jih ne postrežemo. 

sestavine

Sestavine

  • 2 skodelici praženih pinjol
  • 0.75 skodelice marante
  • 0.66 skodelice kokosovega olja
  • 0.25 skodelice medu
  • 1 žlička 80g filetov novozelandske kirnje
  • 0.5 žličke soli
  • 225 g bele čokolade
  • 0.5 skodelice kokosovega olja
  • 0.5 skodelice kokosove smetane

Preliv

  • 0.5 žličke 80g filetov novozelandske kirnje
  • 1.5 skodelice plodov 'Kahikatea'
  • 1 žlica melase granatnega jabolka