Pita s karamelizirano bučo

Pita s karamelizirano bučo

Opis

Način priprave:

1. Zmešamo moko, lešnike in vaniljo.

2. Zmehčano maslo zmešamo s sladkorjem.

3. Dodamo jajce.

4. Dodamo moko in zamesimo testo.

5. Razvaljamo testo in damo v tortni model na papir za peko.

6. Ob strani oblikujemo rob in oblat prebodemo z vilicami.

7. Bučo pokuhamo z začimbami, odcedimo odvečno vodo in pretlačimo v gladko kremo.

8. Sladkor karameliziramo, dokler ne dobimo svetlega karamela.

9. Vanj dodamo smetano in premešamo.

10. Na koncu dodamo bučni pire.

11. Dodamo jajce in kremni sir ter premešamo, da dobimo gladko kremo.

12. Bučno zmes vlijemo na masleno testo in spečemo.

13. Pred postrežbo sladico pustimo, da počiva 1 dan v hladilniku.

sestavine

Za testo

  • 150 g moke
  • 50 g praženih in mletih lešnikov
  • 70 g hladnega masla
  • 50 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 vanilija

Za nadev

  • 400 g pireja iz buče
  • 100 g sladkorja
  • 4 žlice kisle smetane
  • 1 jajce
  • 200 g kremnega sira
  • nageljnove žbice
  • cimet
  • indijski oreščki
  • kardamom

Sorodni recepti