Pita s karamelizirano bučo

Način priprave:

1. Zmešamo moko, lešnike in vaniljo.

2. Zmehčano maslo zmešamo s sladkorjem.

3. Dodamo jajce.

4. Dodamo moko in zamesimo testo.

5. Razvaljamo testo in damo v tortni model na papir za peko.

6. Ob strani oblikujemo rob in oblat prebodemo z vilicami.

7. Bučo pokuhamo z začimbami, odcedimo odvečno vodo in pretlačimo v gladko kremo.

8. Sladkor karameliziramo, dokler ne dobimo svetlega karamela.

9. Vanj dodamo smetano in premešamo.

10. Na koncu dodamo bučni pire.

11. Dodamo jajce in kremni sir ter premešamo, da dobimo gladko kremo.

12. Bučno zmes vlijemo na masleno testo in spečemo.

13. Pred postrežbo sladico pustimo, da počiva 1 dan v hladilniku.

sestavine

  • Za testo150 g moke 50 g praženih in mletih lešnikov 70 g hladnega masla 50 g sladkorja 1 jajce 1 vanilijaZa nadev400 g pireja iz buče 100 g sladkorja 4 žlice kisle smetane 1 jajce 200 g kremnega sira nageljnove žbice cimet indijski oreščki kardamom

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse