Pissaladiere z marmitom

Priprava:
1. Moko stresemo v veliko skledo in dodamo sol. Suhi kvas stresemo v mlačno vodo in premešamo. Pustimo, da se raztopi v vodi.
2. Vodo s kvasom dodamo moki in počasi zmešamo v testo.
3. Mesimo deset minut, dokler ne dobimo gladke kepe testa.
4. Testo damo v namaščeno skledo in pokrijemo. Postavimo jo na toplo za eno uro ali dokler testo ne naraste na dvakratno količino.
5. Medtem segrejemo ponev in dve uri počasi dušimo čebulo, dokler ni mehka in zlatorjave barve.
6. Testo na tanko razvaljamo na potrebno velikost.
7. Pečico segrejemo
na
8. Iz mlete govedine izdelamo deset enako velikih kroglic.
9. Ko je čebula pripravljena, vanjo zamešamo dve žlici marmita. Vse skupaj razporedimo po razvaljanem testu. Po vrhu obložimo s kroglicami govedine in olivami. Pečemo dvanajst do petnajst minut.
10. Postrežemo s paradižnikovo solato z baziliko.
sestavine
- 650 g krušne moke 7 g suhega kvasa 1 ščepec soli 350 ml mlačne vode marmite 4 drobno narezane bele čebule 250 g mlete govedine 1 pest razkoščičenih črnih oliv 1 rdeča čebula (drobno narezana) 2 paradižnika narezana na četrtine 1 pest sveže bazilike limonov sok