Piškoti z vročo pomako mocha

1. Pečico segrejemo na 160 °C/plin 3 (ne uporabimo ventilatorja).

2. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in sladkor ter počasi dodajamo jajca, da dobimo testo.

3. Za piškote s pistacijami in brusnicami zdaj dodamo pistacije, brusnice in limonino lupino.

4. Za piškote z lešniki in datlji zdaj dodamo lešnike, datlje in limonino lupino.

5. Za čokoladno pomarančne piškote z mandlji testu dodamo mlačno stopljeno čokolado in jo dobro umešamo, preden dodamo čokoladne kapljice, mandlje, pomarančno lupino in ekstrakt vanilje.

6. Mešanico nežno pregnetemo in razdelimo na dva valja. Postavimo ju na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut v predhodno segreti pečici.

7. Malce ju ohladimo in narežemo na 1-2 cm debele rezine.

8. Piškote damo na pekač, vrnemo v pečico in pečemo še 10-15 minut, jih obrnemo in pečemo še 10-15 minut, dokler ne pozlatijo.

9. Za pomako mocha pomešamo vse sestavine v kozici s težkim dnom in jih lahno segrejemo. Nenehno mešamo, dokler se slezove penice in čokolada ne stopijo.

10. Vročo pomako mocha postrežemo v skodeli s piškoti ob strani za pomakanje

sestavine

  • Piškoti250 g navadne moke 0.5 žličke pecilnega praška 250 g sladkorja 3 jajca kokoši proste reje3. različica: s pomarančo in čokolado50 g stopljene temne čokolade 25 g čokoladnih kapljic iz temne čokolade 35 g narezanih mandljev 1 nastrgana lupina pomaranče 0.5 žličke vanilijeve ekstrakta 30 g navadne moke1. različica: z lešniki in datlji200 g olupljenih narezanih lešnikov 125 g datljev 1 nastrgana lupina limone2. različica: s pistacijami in brusnicami220 g olupljenih narezanih pistacij 125 g suhih brusnicMocha pomaka150 g temne čokolade 150 ml sladke smetane 100 ml ekspresa 100 g majhnih slezovih penic 100 ml medu

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse