Piškoti s pistacijami

Piškoti s pistacijami

Opis

Priprava:

1. Pistacije na drobno nasekljajte. Zmešajte maslo, sladkor, jajce, sesekljane pistacije in 75 g moke v skledi električnega mešalnika in zgnetite testo. Dodajte preostalih 150 g moke in sol ter mešajte, dokler ne nastane enotna zmes. Vzemite testo iz posode in si s folijo pomagate pri oblikovanju testa v štručko. Dajte ga v hladilnik.

 

2. Pečico segrejte na 160 °C (ventilator). Štručko narežite na tanke rezine in jih razporedite v pekač, ki je obložen s preluknjano silikonsko podlogo. Pecite piškote, dokler niso povsem pečeni –  8 do 10 minut.

 

3. Priprava kreme: zmešajte kremni sir z maslom, sladkorjem v prahu in češnjevim likerjem Morello.

4. Priprava preliva: segrejte smetano in jo prelijte čez čokolado. Mešajte, dokler se ne stopi, nato dodajte balzamični kis in ponovno premešajte.

 

5. Zrna rdečega popra dajte v cedilo in jih pretresite, da ovoj odpade v posodo, v cedilu pa ostanejo zrna popra.

 

6. Dajte piškote enega na drugega, vmes pa dajte kremo, prelijte s prelivom, potresite z ovojem poprovih zrn in postrezite.

 

 

 

 


Priprava:

1. Pistacije na drobno nasekljajte. Zmešajte maslo, sladkor, jajce, sesekljane pistacije in 75 g moke v skledi električnega mešalnika in zgnetite testo. Dodajte preostalih 150 g moke in sol ter mešajte, dokler ne nastane enotna zmes. Vzemite testo iz posode in si s folijo pomagate pri oblikovanju testa v štručko. Dajte ga v hladilnik.

 

2. Pečico segrejte na 160 °C (ventilator). Štručko narežite na tanke rezine in jih razporedite v pekač, ki je obložen s preluknjano silikonsko podlogo. Pecite piškote, dokler niso povsem pečeni –  8 do 10 minut.

 

3. Priprava kreme: zmešajte kremni sir z maslom, sladkorjem v prahu in češnjevim likerjem Morello.

 

4. Priprava preliva: segrejte smetano in jo prelijte čez čokolado. Mešajte, dokler se ne stopi, nato dodajte balzamični kis in ponovno premešajte.

 

5. Zrna rdečega popra dajte v cedilo in jih pretresite, da ovoj odpade v posodo, v cedilu pa ostanejo zrna popra.

 

6. Dajte piškote enega na drugega, vmes pa dajte kremo, prelijte s prelivom, potresite z ovojem poprovih zrn in postrezite.

 

 

 

sestavine

Sestavine

  • 120 g masla (zmehčan na sobno temperaturo)
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 2 g soli
  • 50 g pistacij
  • 50 g jajc
  • 225 g moke

Za kremo

  • 200 g kremnega sira
  • 100 g masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 ml češnjevega likerja Morello

Za preliv

  • 100 g sladke smetane
  • 100 g kakovostne temne čokolade (70 % kakavovih delcev)
  • 20 g balzamične redukcije

Za posip

  • Zrna rdečega popra