Piškoti s čokolado in cimetom

Piškoti s čokolado in cimetom

Opis

Penasto umešajte maslo in sladkor, bodisi v skledi mešalnika opremljenega z lopatico bodisi z ročno tehniko. Zmešajte do svetle in puhaste oblike, prepričajte se, da v celoti vključite maslo. V rednih časovnih presledkih med mešanjem postrgajte dno posode, da zagotovite enakomerno mešanje vseh sestavin. Dodajte  cimet in jajce. Temno čokolado v mikrovalovni pečici segrevamo v intervalih po 30 sekund, pri čemer jo mešamo, dokler se ne stopi popolnoma in je vroča na otip. Dodajte čokolado v maso za piškotke in še naprej mešajte, po potrebi postrgajte mešanico s strani sklede. Dodajte preostale suhe sestavine in nadaljujte z mešanjem, dokler se ne združijo. Papir za peko potresite z moko in zmes položite na vrh. Zvijte v 4-milimetrsko cevko in položite v zamrzovalnik za eno uro. Medtem ko je rulada še vedno zamrznjena, jo razrežite na piškotke debeline 1 cm. Pecivo postavite na pekač, podložen s peki papirjem, približno 15 mm narazen, saj se med peko malo razlezejo. Pecite pri 170 °C (ventilator) v pečici približno 10-12 minut. Pustite, da se ohladijo na sobni temperaturi.


Penasto umešajte maslo in sladkor v posodi. Dodajte kakav v prahu in nadaljujte z mešanjem, dokler ne dobite gladke paste. Med mešanjem postrgajte mešanico tudi s strani sklede, da zagotovite, da so vse sestavine enakomerno zmešane.

Čokoladni okras

1 dobra mlečna čokolada

 

V mikrovalovni pečici segrevajte čokolado 10-15 sekund, dokler ni rahlo mehak. S strgalnikom ustvarite čokoladne ostružke in shranite na hladnem za poznejšo okrasitev sladice.

 

Sestavljanje sladice

Z žlico enakomerno nanesite čokoladni posip na ohlajene piškotke. Končajte s posipanjem čokoladnih ostružkov po sredini vsakega piškotka.




Penasto umešajte maslo in sladkor, bodisi v skledi mešalnika opremljenega z lopatico bodisi z ročno tehniko. Zmešajte do svetle in puhaste oblike, prepričajte se, da v celoti vključite maslo. V rednih časovnih presledkih med mešanjem postrgajte dno posode, da zagotovite enakomerno mešanje vseh sestavin. Dodajte  cimet in jajce. Temno čokolado v mikrovalovni pečici segrevamo v intervalih po 30 sekund, pri čemer jo mešamo, dokler se ne stopi popolnoma in je vroča na otip. Dodajte čokolado v maso za piškotke in še naprej mešajte, po potrebi postrgajte mešanico s strani sklede. Dodajte preostale suhe sestavine in nadaljujte z mešanjem, dokler se ne združijo. Papir za peko potresite z moko in zmes položite na vrh. Zvijte v 4-milimetrsko cevko in položite v zamrzovalnik za eno uro. Medtem ko je rulada še vedno zamrznjena, jo razrežite na piškotke debeline 1 cm. Pecivo postavite na pekač, podložen s peki papirjem, približno 15 mm narazen, saj se med peko malo razlezejo. Pecite pri 170 °C (ventilator) v pečici približno 10-12 minut. Pustite, da se ohladijo na sobni temperaturi.


Penasto umešajte maslo in sladkor v posodi. Dodajte kakav v prahu in nadaljujte z mešanjem, dokler ne dobite gladke paste. Med mešanjem postrgajte mešanico tudi s strani sklede, da zagotovite, da so vse sestavine enakomerno zmešane.


Čokoladni okras

1 dobra mlečna čokolada

 

V mikrovalovni pečici segrevajte čokolado 10-15 sekund, dokler ni rahlo mehak. S strgalnikom ustvarite čokoladne ostružke in shranite na hladnem za poznejšo okrasitev sladice.

 

Sestavljanje sladice

Z žlico enakomerno nanesite čokoladni posip na ohlajene piškotke. Končajte s posipanjem čokoladnih ostružkov po sredini vsakega piškotka.


sestavine

Piškoti

  • 135 g nesoljenega masla
  • 135 g sladkorja v prahu
  • 1.5 čajne žličke mletega cimeta
  • 1 veliko jajce
  • kakovostna temna čokolada
  • 55 g moke s pecilnim praškom
  • 125 g navadne moke
  • 0.5 čajne žličke morske soli
  • navadna moka
  • za valjanje

Čokoladni posip

  • 80 g sladkorja v prahu
  • 70 g nesoljenega masla
  • 25 g kakava v prahu

Čokoladni okras

  • 1 kakovostna mlečna čokolada