Piškoti s čokoladnimi koščki v posodicah

Piškoti s čokoladnimi koščki v posodicah

Opis

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na 4. Moko, sodo bikarbono in sol premešamo v posodi. Z električnim mešalnikom ali ročno stepamo maslo in sladkor, dokler ne dobimo rahle kreme. Nato dodamo vaniljevo pasto ali ekstrakt in jajce ter stepamo naprej v gladko mešanico. Previdno vmešamo suhe sestavine in na koncu čokoladne koščke. Testo razporedimo v šest posodic ( v vsako damo približno štiri in pol žlice testa). S pomočjo lopatke ali hrbta žlice testo enakomerno razporedimo v posodicah in ga zgladimo po vrhu.

Posodice položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Piškote v posodicah pečemo 13–15 minut. Na sredi bodo ostali dokaj tekoči, toda po vrhu se bodo strdili. Ko so pečeni, se ob robu obarvajo rjavo in odstopijo od posodice. Pred postrežbo jih pustimo, da se hladijo 5-10 minut. Po vrhu vsakega piškota lahko damo kepico sladoleda ali kisle smetane. Hladni se strdijo, zato jih takoj pojejte.

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na 4. Moko, sodo bikarbono in sol premešamo v posodi. Z električnim mešalnikom ali ročno stepamo maslo in sladkor, dokler ne dobimo rahle kreme. Nato dodamo vaniljevo pasto ali ekstrakt in jajce ter stepamo naprej v gladko mešanico. Previdno vmešamo suhe sestavine in na koncu čokoladne koščke. Testo razporedimo v šest posodic ( v vsako damo približno štiri in pol žlice testa). S pomočjo lopatke ali hrbta žlice testo enakomerno razporedimo v posodicah in ga zgladimo po vrhu.

Posodice položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Piškote v posodicah pečemo 13–15 minut. Na sredi bodo ostali dokaj tekoči, toda po vrhu se bodo strdili. Ko so pečeni, se ob robu obarvajo rjavo in odstopijo od posodice. Pred postrežbo jih pustimo, da se hladijo 5-10 minut. Po vrhu vsakega piškota lahko damo kepico sladoleda ali kisle smetane. Hladni se strdijo, zato jih takoj pojejte.

sestavine

Sestavine

  • 150 g bele moke
  • 0.5 žličke kakovostne morske soli
  • 0.5 žličke sode bikarbone
  • 110 g mehkega neslanega masla
  • 85 g mehkega svetlorjavega sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve paste
  • 1 veliko jajce
  • 170 g koščkov temne čokolade
  • 6 ramekinov (keramičnih posodic za peko) s premerom 8 cm in globokih 4
  • 5 cm (približno 200 ml)

Sorodni recepti