Piščančji tajine z medom

Piščančji tajine z medom

Opis

Priprava

Pečico nastavimo na srednje vroče.

Piščanca pečemo v ponvi s kožo navzdol (tako ga damo pozneje tudi v pečico) na srednjem ognju in posolimo.

Ko je koža zlato zapečena, piščanca odstavimo.

V vroči ponvi, kjer smo pekli piščanca, približno minuto pražimo narezano rdečo čebulo, stroka česna, kumin, mleti čili, cimetovo palčko in pinjole.

Piščanca damo nazaj v ponev na čebulo in dodamo med.

Prilijemo vodo do polovice višine piščančjega mesa, zavremo, pokrijemo in damo v pečico za približno eno uro.

sestavine

Sestavine

  • 8 piščančjih stegen (približno kilogram
  • 3 rdeče čebule
  • olupljene
  • narezane na krhlje (približno 450 g)
  • 2 stroka česna
  • olupljena in razpolovljena
  • 1 žlička mletega kumina
  • 0.5 žličke mletega čilija
  • 3 zvrhane žlice pinjol
  • 1 palčka cimeta
  • 0.25 skodelica medu
  • voda

Sorodni recepti