Piščančji tajine z medom
Recept je iz: Gabriele Sponza
Pečico nastavimo na srednje vroče.
Piščanca pečemo v ponvi s kožo navzdol (tako ga damo pozneje tudi v pečico) na srednjem ognju in posolimo.
Ko je koža zlato zapečena, piščanca odstavimo.
V vroči ponvi, kjer smo pekli piščanca, približno minuto pražimo narezano rdečo čebulo, stroka česna, kumin, mleti čili, cimetovo palčko in pinjole.
Piščanca damo nazaj v ponev na čebulo in dodamo med.
Prilijemo vodo do polovice višine piščančjega mesa, zavremo, pokrijemo in damo v pečico za približno eno uro.
sestavine
- Sestavine8 piščančjih stegen (približno kilogram 3 rdeče čebule olupljene narezane na krhlje (približno 450 g) 2 stroka česna olupljena in razpolovljena 1 žlička mletega kumina 0.5 žličke mletega čilija 3 zvrhane žlice pinjol 1 palčka cimeta 0.25 skodelica medu voda
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo