Piščančji tajine z medom
Priprava

Pečico nastavimo na srednje vroče.

Piščanca pečemo v ponvi s kožo navzdol (tako ga damo pozneje tudi v pečico) na srednjem ognju in posolimo.

Ko je koža zlato zapečena, piščanca odstavimo.

V vroči ponvi, kjer smo pekli piščanca, približno minuto pražimo narezano rdečo čebulo, stroka česna, kumin, mleti čili, cimetovo palčko in pinjole.

Piščanca damo nazaj v ponev na čebulo in dodamo med.

Prilijemo vodo do polovice višine piščančjega mesa, zavremo, pokrijemo in damo v pečico za približno eno uro.

sestavine

  • Sestavine8 piščančjih stegen (približno kilogram 3 rdeče čebule olupljene narezane na krhlje (približno 450 g) 2 stroka česna olupljena in razpolovljena 1 žlička mletega kumina 0.5 žličke mletega čilija 3 zvrhane žlice pinjol 1 palčka cimeta 0.25 skodelica medu voda

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse