Piščančji sendvič z grojerjem iz Karsa

Piščančji sendvič z grojerjem iz Karsa

Opis

Priprava:

Odrežemo dva enaka kosa mastnega papirja za peko in enega položimo na ravno podlago. Nanj položimo kos piščančjih prsi. (Če je na piščančjih prsih višek maščobe, ga odrežemo in shranimo za drugič. Sicer bo ta del razpadel, ko potolčemo piščanca). Piščančje prsi prerežemo po dolžini in razpremo kot krila. Meso pokrijemo z drugim listom papirja za peko in z majhno ponvico ali kladivom za meso potolčemo meso, da se stanjša. Na udarjamo neposredno, ampak rahlo drsimo po mesu.

Papriki odstranimo pecelj in semena ter jo narežemo na tanke rezine. Strok česna olupimo in ga drobno nasekljamo. Potolčene piščančje prsi previdno odstranimo z namaščenega papirja, jih položimo na rezalno desko in jih prerežemo na dva enaka dela, da dobimo dva kosa potolčenih piščančjih prsi. Drobno nasekljani česen razporedimo po mesu. Papriko, narezano po dolžini, položimo tako, da se dotika koncev. Pasto s papriko z nožem namažemo po praznih delih mesa.

Grojer iz Karsa naribamo in ga posujemo po vrhu. Če hočete, ga lahko narežete na rezine. (Priporočena količina se vam lahko zdi premajhna ali prevelika. Prilagodite jo svojemu okusu, ni vam treba naribati vsega). Solimo in popramo.

Piščanca zvijemo v rulado, da nadev ne steče ven. Konce zapremo z zobotrebcem, da se ne razprejo.

Bageto prerežemo na dva dela. Enega razpolovimo po dolžini.

Korenje olupimo in ga drobno narežemo. Če tega ne morete storiti z nožem, uporabite lupilec.

Ponev položimo na štedilnik in jo segrejemo. Ko se segreje, vlijemo oljčno olje in malo solimo. Piščančje rulade položimo v segreto ponev. Obračamo, da so počene z vseh strani. Ko se piščanec peče, v ponev položimo tudi razpolovljen kruh, ki ga pritisnemo, da vpije sok, ki ga izpusti piščanec med kuhanjem. Pustimo ga, da postane rahlo hrustljav.

Zeleno jabolko narežemo kot korenje, na zelo tanke rezine. Tudi mlado redkvico narežemo na tanke rezine. Če hočete, uporabite lupilec.

Strok česna prerežemo po sredini in z njim natremo kruh, obogaten s piščančjim sokom, da dobi aromo.

Ko je piščanec skoraj pečen, odstranimo zobotrebce in poskrbimo, da je piščanec pečen z vseh strani.

Na kruh razporedimo tanko narezano korenje, jabolko in list rukole ter solimo in popramo. Pokapamo s kisom granatnega jabolka.

Pečene piščančje rulade vzamemo in ponve, jih prerežemo po sredini in položimo na kruh. Okrasimo z narezano mlado redkvico. Malce popramo in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 1 rdeča rog paprika
  • 2 stroka česna
  • 1 jušna žlica paste s papriko
  • 100 g grojerja iz Karsa
  • sol in poper
  • 1 korenje
  • oljčno olje
  • 1 zeleno jabolko
  • 1 mlada redkev
  • 1 bageta
  • 7 stebelc rukole
  • kis granatnega jabolka

Sorodni recepti