Piščančji pohančki z arašidovo omako

Piščančji pohančki z arašidovo omako

Opis

Kako jih pripravimo:

1. Piščančje prsi narežemo na kose in začinimo z limonovim sokom, solnim cvetom in poprom.

2. Medtem ko se piščanec marinira, zdrobimo kosmiče in jim primešamo sir.

3. Vsak kos mesa pomokamo, pomočimo v razžvrkljano jajce in na koncu v kosmiče.

4. Damo jih na pekač, da se ne dotikajo, in pečemo 20 minut na 160 stopinj ali dokler se zlato ne zapečejo.

5. Medtem pripravimo omako. Dobro zmešamo arašidovo maslo, limetov sok, sojino omako, kokosovo mleko, med, kari v prahu in nasekljan česen.

6. Pohančke postrežemo skupaj z arašidovo omako.

sestavine

Sestavine

  • 4 piščančje prsi
  • 0.5 limone (sok)
  • solni cvet
  • 1 velika skodelica kosmičev
  • podobnih koruznim
  • poper po okusu
  • 2 žlici parmezana
  • 2 jajci
  • 0.5 skodelice moke
  • 0.5 arašidovega masla
  • 0.5 skodelice kokosovega mleka
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 limeta (sok)
  • 2 stroka česna
  • drobno nasekljana
  • 1 žlička karija v prahu
  • 1 žlica medu