Piščančje perutničke z vrtnicami in granatnim jabolkom
Priprava

Premešamo koruzno moko, kurkumo, kumin, listke vrtnic, sol in poper.

Z mešanico potresemo piščančje perutničke.

Za preliv premešamo melaso iz granatnih jabolk, rožno vodo in čili ter segrejemo.

Medtem v ponvi segrejemo rastlinsko olje. Ko je vroče, vanj previdno (da ne bo brizgalo) damo perutničke. Na obeh straneh jih pečemo do zlatorjave barve.

Poberemo jih iz ponve in odcedimo na papirni brisači, preden jih povsem prekrijemo z vročim prelivom.

Preden jih postrežemo, jih potresemo s semeni granatnega jabolka in nasekljanim peteršiljem.

sestavine

  • Sestavine2 žlici koruzne moke 1 žlička kumina 1 žlička kurkume v prahu cvetni listki vrtnic 10 piščančjih perutničk 1 žlica melase iz granatnih jabolk 1 žlička rožne vode zdrobljeni suhi čili 1 granatno jabolko samo semena majhen šopek peteršilja sol in poper

Priprava