Piščančja shawarma iz pečice

Piščančja shawarma iz pečice

Opis

Priprava:

Vzamemo večjo vrečko za zamrzovanje z zapiralom in vanjo damo piščančja stegna. Drobno naribamo limonino lupinico, nato limoni ožamemo in v vrečko dodamo sok. Prilijemo oljčno olje, dodamo česen in preostale sestavine razen tistih za omako. Vse dobro premešamo, nato vrečko zapremo, jo damo na krožnik ali v skledo ter pustimo v hladilniku vsaj šest ur ali največ en dan.

Ko je meso pripravljeno, segrejemo pečico na 220 °C oziroma plinsko nastavimo na 7. Piščanca vzamemo iz hladilnika in ga pustimo, da se segreje na sobno temperaturo. Vsebino vrečke stresemo na pekač (denimo 44 x 34 x 1,5cm) in poskrbimo, da se kosi mesa ne prekrivajo. Nato piščanca pečemo v pečici 30 minut. V tem času se piščanec po vrhu zlato zapeče. Seveda preverimo, ali je dovolj pečen tudi v sredini. Ko je piščanec skoraj pečen, omako pripravimo preprosto tako, da zmešamo jogurt, tahini, česen in solimo po okusu. Po vrhu potresemo s semeni granatnega jabolka.

Pladenj ali več krožnikov obložimo s solatnimi listi, ki smo jih raztrgali. Nanje damo vročega piščanca, ki ga prelijemo s slastno mastno omako od pečenja, razen če take omake ne marate. Po želji lahko stegna narežemo na manjše kose. In, prosim, privoščite si nekaj dodatkov, ki sem jih predstavila v uvodu.


Priprava:

Vzamemo večjo vrečko za zamrzovanje z zapiralom in vanjo damo piščančja stegna. Drobno naribamo limonino lupinico, nato limoni ožamemo in v vrečko dodamo sok. Prilijemo oljčno olje, dodamo česen in preostale sestavine razen tistih za omako. Vse dobro premešamo, nato vrečko zapremo, jo damo na krožnik ali v skledo ter pustimo v hladilniku vsaj šest ur ali največ en dan.

Ko je meso pripravljeno, segrejemo pečico na 220 °C oziroma plinsko nastavimo na 7. Piščanca vzamemo iz hladilnika in ga pustimo, da se segreje na sobno temperaturo. Vsebino vrečke stresemo na pekač (denimo 44 x 34 x 1,5cm) in poskrbimo, da se kosi mesa ne prekrivajo. Nato piščanca pečemo v pečici 30 minut. V tem času se piščanec po vrhu zlato zapeče. Seveda preverimo, ali je dovolj pečen tudi v sredini. Ko je piščanec skoraj pečen, omako pripravimo preprosto tako, da zmešamo jogurt, tahini, česen in solimo po okusu. Po vrhu potresemo s semeni granatnega jabolka.

Pladenj ali več krožnikov obložimo s solatnimi listi, ki smo jih raztrgali. Nanje damo vročega piščanca, ki ga prelijemo s slastno mastno omako od pečenja, razen če take omake ne marate. Po želji lahko stegna narežemo na manjše kose. In, prosim, privoščite si nekaj dodatkov, ki sem jih predstavila v uvodu.

sestavine

Sestavine

  • 12 piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 2 limoni
  • 100 ml oljčnega olja
  • 4 olupljeni stroki česna
  • 2 lovorova lista
  • 2 žlički sladke mlete paprike
  • 2 žlički mletega kumina
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička drobljenega suhega čilija
  • 0.25 žličke mletega cimeta
  • 0.25 žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
  • 2 žlički grobe morske soli
  • solatni listi za postrežbo

Omaka shawarma:

  • 250 g navadnega jogurta
  • 4 žlice tahinija
  • 1 olupljen in drobno sesekljan strok česna
  • sol po okusu
  • 1 žlica semen granatnega jabolka

Sorodni recepti