Piščančja juha in tagliatelle

Piščančja juha in tagliatelle

Opis

Priprava

Celega odtajanega piščanca damo v velik lonec in dodamo toliko vode, da je piščanec pokrit. Dodamo cela zrna popra in lovorova lista. Pustimo vreti 25 do 30 minut. Piščanca vzamemo iz lonca in pustimo, da se ohladi. Juha naj vre še 15 minut. Ko se piščanec ohladi, odstranimo meso in ga damo na stran za pozneje.

Čebulo in česen nasekljamo in ju v drugem loncu popražimo na kapljici olja, dokler ne pozlatita. Dodamo piščančjo juho. Korenje olupimo in ga narežemo skupaj s stebelno zeleno. Ko juha zavre, dodamo testenine, korenje in zeleno. Dodamo sladkor, sol, črni poper in kari.

Ko so testenine in zelenjava kuhane, dodamo narezano piščančje meso in ga segrejemo. Okrasimo s peteršiljem in črnim poprom ter postrežemo še vroče.

sestavine

Sestavine

  • 1 piščanec
  • kapljica olja
  • 2 do 4 l vode
  • 2 žlički strtega česna
  • 1 čebula
  • 2 lista lovorja
  • 1 do 3 žlice sladkorja
  • šopek peteršilja
  • 100 g taglietell
  • ščepec karija v prahu
  • 4 zrna črnega popra
  • 2 stebelni zeleni
  • 2 velika korenja
  • ščepec soli
  • ščepec črnega popra

Okras

  • peteršilj
  • črni poper

Sorodni recepti