Piščančja jetrca s praženimi pistacijami

Piščančja jetrca s praženimi pistacijami

Opis

Priprava

Pistacije damo v pekač in v pečico pri srednji temperaturi.

Očistimo jetrca. Ločimo režnje in odstranimo maščobo in vezivo. Potrudimo se, da nam koščki ne razpadejo. Jetrca premešamo s soljo, poprom in mletim kuminom.

V veliki ponvi segrejemo olje in vanjo damo jetrca. Najprej s koščkom jeter preizkusimo, ali je olje dovolj vroče. Ko dodamo jetrca, mora zacvrčati.

V ponvi ne sme biti preveč jetrc, le ena plast, da se enakomerno spečejo.

Pražimo jih približno minuto na vsaki strani, nato jih stresemo na krožnik.

Čebulo damo v vročo ponev. Na srednjem ognju jo pražimo petnajst minut, da se zmehča in porjavi.

Potresemo jo s čilijem in papriko

Jetrca dodamo čebuli, zalijemo z malce vode in pustimo, da počasi vre šest do sedem minut. Občasno premešamo.

Jetrca so kuhana, ko so na otip čvrsta. Odstavimo jih z ognja in naložimo na kruh.

Nanje izcedimo limonin sok in okrasimo z nasekljanimi praženimi pistacijami ter nasekljanim koriandrom. Kruh prepognemo in z užitkom pojemo. Poleg lahko postrežemo tudi hladen jogurt.

sestavine

Sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 200 g čebule (2 srednje veliki čebuli) prepolovljena in narezana
  • 300 g svežih piščančjih jetrc
  • 0.25 žličke soli
  • ščep mletega črnega popra
  • 1 žlička mletega kumina
  • 1 žlička mlete paprike
  • ščep drobljenega suhega čilija
  • sok ene limone
  • veliko praženih pistacij
  • ploščati kruh
  • šopek svežega koriandra

Sorodni recepti