Opis

Piščanec z marelicami in kokosovim mlekom

Priprava

  1. Olupimo in odstranimo zunanje liste limonine trave, da ostane mehkejši notranji del. Narežemo na krajše kose in damo v mešalnik. Olupimo ingver, ga narežemo na tanke kose in dodamo limonini travi.
  2. Nasekljamo čilije, zavržemo peclje in dodamo ingverju skupaj z olupljenimi stroki česna, grobo nasekljanimi stebli ter polovico listov koriandra. V mešalnik naribamo limonino lupino, nato mešalnik vklopimo in pustimo, da vse skupaj zmelje v grobo pasto ter dodamo malo olja.
  3. Dodamo paradižnik, ribjo omako in temno sojino omako ter še naprej mešamo.
  4. V globoki ponvi segrejemo olje na srednjem do močnem ognju in rahlo popečemo piščančje kose ter jih obračamo, da se lepo zapečejo z vseh strani.
  5. Medtem razpolovimo marelice, jim odstranimo koščice in damo na stran. Piščanca odstranimo in odlijemo odvečno olje, pustimo ga le za eno žlico. Dodamo polovico začimbne paste in jo 2 minuti pražimo na šibkem do srednjem ognju dokler ne zadiši, nato v ponev vrnemo piščanca.
  6. Dolijemo kokosovo mleko, premešamo, pokrijemo in pustimo 10 minut rahlo vreti na šibkem ognju. (Preostalo začimbno pasto lahko en teden hranimo v hladilniku, prekrito z malo olja ter pokrito s pokrovom.
  7. V omako damo marelice in kuhamo 10 minut, da se zmehčajo. Preverimo, ali so piščanec in sadje gotovi, nato dodamo limonin sok in preostale liste koriandra, ki jih na grobo sesekljamo. Začimbam po potrebi dodamo nekaj soli. Postrežemo z rižem ali kruhom.

sestavine

  • 3 stebla limonine trave
  • 50 g svežega ingverja
  • 2 pekoča rdeča čilija
  • 2 stroka česna
  • Šopek koriandra
  • 2 limeti
  • 1 žlica arašidovega olja (in še nekaj za pasto)
  • 200 g paradižnika, grobo nasekljanega
  • 1 žlica ribje omake
  • 2 žlici temne sojine omake
  • 8 piščančjih stegen
  • 8 marelic
  • 400 ml kokosovega mleka

Sorodni recepti