Opis

Priprava:

1. Piščanca narežemo na manjše kose in ga spečemo v dveh žlicah olja.

2. Na žaru popečemo papriko in paradižnik. Nekaj časa jih pustimo v posodi, ki je pokrita, nato pa jih olupimo.

3. Česen stremo v možnarju z malo soli in žlico olja. Položimo ga v veliko skledo, narežemo paprike, pred tem že odstranimo semena, vse pretlačimo, nato pa dodamo paradižnik in spet pretlačimo. Če imamo kaj tekočine, jo odcedimo. Solimo in popramo ter potresemo nasekljan peteršilj.

4. Vročega pečenega piščanca solimo in ga pomešamo s paprikami in paradižnikom ter pustimo stati vsaj 30 minut, preden postrežemo.

sestavine

  • 1 piščanec
  • 1 kg paprik
  • 1.5 feferona
  • 1 kg paradižnika
  • 1 vejica peteršilja
  • 3.5 strokov česna
  • 3 žlice olja
  • sol in poper po želji