Piščanec z limono in česnom

Način priprave:

1. Vzamemo dva majhna piščanca iz čim bolj naravne reje. Položimo ju na pekač, obložen s papirjem za peko.

2. Limono narežemo na četrtine. Stroke česna ločimo, vendar jih ne olupimo.

3. Vsakega piščanca nadevamo s tremi stroki česna in dvema rezinama limone. Dodamo tudi pol šopka timijana. S kuharsko nitjo povežemo piščančje krače.

4. Preostale stroke česna in rezine limone razporedimo po pekaču okrog piščancev. Pod piščanca damo cele vejice timijana. Kožo premažemo z oljčnim oljem in potresemo z morsko soljo. Piščanca pečemo v predhodno segreti pečici  30 do 35 minut pri 220 stopinjah.

5. Pečenega piščanca postrežemo z zeleno solato s prelivom iz majoneze, kisle smetane in čebule.

sestavine

  • 2 majhna piščanca 2 limoni 12 strokov česna šopek svežega timijana oljčno olje morska sol

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse