Piščanec z limono in česnom
Recept je iz: Donna Hay

Način priprave:
1. Vzamemo dva majhna piščanca iz čim bolj naravne reje. Položimo ju na pekač, obložen s papirjem za peko.
2. Limono narežemo na četrtine. Stroke česna ločimo, vendar jih ne olupimo.
3. Vsakega piščanca nadevamo s tremi stroki česna in dvema rezinama limone. Dodamo tudi pol šopka timijana. S kuharsko nitjo povežemo piščančje krače.
4. Preostale stroke česna in rezine limone razporedimo po pekaču okrog piščancev. Pod piščanca damo cele vejice timijana. Kožo premažemo z oljčnim oljem in potresemo z morsko soljo. Piščanca pečemo v predhodno segreti pečici 30 do 35 minut pri 220 stopinjah.
5. Pečenega piščanca postrežemo z zeleno solato s prelivom iz majoneze, kisle smetane in čebule.
sestavine
- 2 majhna piščanca 2 limoni 12 strokov česna šopek svežega timijana oljčno olje morska sol
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo