Piščanec z limono
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Piščančji file dobro posušimo s papirnato brisačo. Z ostrim nožem vsak kos vodoravno prerežemo na dva dela. Tako dobimo 4 zrezke. Če meso ni dovolj tanko, ga potolčemo.
2. Meso začinimo s soljo in poprom. Vsa kos povaljamo v moki.
3. V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo.
4. Piščanca popečemo do zlatorumenega oziroma minuto na vsaki strani.
5. Dodamo česen, narezan na tanke rezine, pehtran in limonov sok. Če je potrebno, vlijemo malo vode ali belega vina. Na koncu dodamo olive in pokrito kuhamo dve minuti. Po želji lahko naribamo malo limonine lupine.
sestavine
- Sestevina za 4 porcije600 g piščančjega fileja sol in poper po želji moka za paniranje 2 žlici oljčnega olja 1 žlica masla 4 stroki česna 1 vejica pehtrana sok ene ali dveh limon 20 razkoščičenih zelenih oliv
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo