Opis

Priprava:

1. Piščančji file dobro posušimo s papirnato brisačo. Z ostrim nožem vsak kos vodoravno prerežemo na dva dela. Tako dobimo 4 zrezke. Če meso ni dovolj tanko, ga potolčemo.

2. Meso začinimo s soljo in poprom. Vsa kos povaljamo v moki.

3. V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo.

4. Piščanca popečemo do zlatorumenega oziroma minuto na vsaki strani.

5. Dodamo česen, narezan na tanke rezine, pehtran in limonov sok. Če je potrebno, vlijemo malo vode ali belega vina. Na koncu dodamo olive in pokrito kuhamo dve minuti. Po želji lahko naribamo malo limonine lupine.

sestavine

Sestevina za 4 porcije

  • 600 g piščančjega fileja
  • sol in poper po želji
  • moka za paniranje
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 4 stroki česna
  • 1 vejica pehtrana
  • sok ene ali dveh limon
  • 20 razkoščičenih zelenih oliv

Sorodni recepti