Piščanec z limeto in kokosom
Recept je iz: Donal Skehan
Priprava
Lupino limete, stebla koriandra in limonske trave zmeljemo, da dobimo gladko pasto. V večjem voku na močnem ognju segrejemo olje. Dodamo pasto in jo kuhamo minuto ali dve, dokler ne postane aromatična. Dodamo kokosovo mleko in zmešamo, nato dodamo rezine piščanca in pustimo nežno vreti približno deset minut. Dodamo še ribjo in sojino omako ter kuhamo še pet minut. Vlijemo še limetin sok in umešamo sezamovo olje.
Postrežemo z rižem, rezinami limete in posujemo z listi koriandra in čilijem.
sestavine
- Sestavine: naribana lupina in sok dveh limet izdaten šop grobo nasekljanih listov in stebelc koriandra 2 grobo nasekljana stebla limonske trave 1 žlica sezamovega olja 400 ml konzerva lahkega kokosovega mleka 2 kosa drobno narezanih večjih piščančjih prsi 3 žlice tajske ribje omake (Nam Pla) 1 žlica svetle sojine omake rezine limete za okras izdaten šop natrganih listov koriandra za postrežbo 1 drobno nasekljan rdeči čili brez semen
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni
Recepti Donal Skehan
Capuntelli s fižolom
Recepti Donal Skehan
Capunti s pestom iz posušenih paradižnikov
Recepti Donal Skehan
Piščanec v vinu Brunello
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Lazanja z govejim bočnikom
Recepti Donal Skehan
Čokoladni tiramisu
Recepti Donal Skehan
Sendvič s hrustljavim piščancem
Recepti Donal Skehan
Praznično brusnični nadev
Recepti Donal Skehan
Irska jabolčna torta s slanim karamelom