Piščanec z limeto in kokosom

Priprava

Lupino limete, stebla koriandra in limonske trave zmeljemo, da dobimo gladko pasto. V večjem voku na močnem ognju segrejemo olje. Dodamo pasto in jo kuhamo minuto ali dve, dokler ne postane aromatična. Dodamo kokosovo mleko in zmešamo, nato dodamo rezine piščanca in pustimo nežno vreti približno deset minut. Dodamo še ribjo in sojino omako ter kuhamo še pet minut. Vlijemo še limetin sok in umešamo sezamovo olje.

Postrežemo z rižem, rezinami limete in posujemo z listi koriandra in čilijem.

sestavine

  • Sestavine: naribana lupina in sok dveh limet izdaten šop grobo nasekljanih listov in stebelc koriandra 2 grobo nasekljana stebla limonske trave 1 žlica sezamovega olja 400 ml konzerva lahkega kokosovega mleka 2 kosa drobno narezanih večjih piščančjih prsi 3 žlice tajske ribje omake (Nam Pla) 1 žlica svetle sojine omake rezine limete za okras izdaten šop natrganih listov koriandra za postrežbo 1 drobno nasekljan rdeči čili brez semen

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse