Piščanec v bešamelu in baziliknem pestu
Recept je iz: Gabriele Sponza
Priprava:
1. Piščanca skuhamo v osnovi, narežemo na kose in pustimo ob strani.
2. V posodi za omake segrejemo mleko, dodamo žbici, čebulo, lovorov list in prekuhamo.
3. V ponvi popražimo moko in maslo ter pripravimo prežganje.
4. Ko mleko zavre, odstranimo čebulo in lovorov list, dodamo prežganje in s hitrim mešanjem pripravimo omako.
5. Polovico pripravljenega bešamela zlijemo v pekač in dodamo piščanca.
6. Drugo polovico bešamela prelijemo po piščancu, ga potresemo s parmezanom in pečemo v pečici, dokler se zgornji sloj ne zapeče.
7. V multipraktik damo svežo baziliko, česen, pinjole in parmezan ter naredimo pesto tako, da dodajamo oljčno olje.
8. Piščanca položimo na pladenj za postrežbo, prelijemo s pestom in postrežemo.
Priloga: Krompirjeva solata z beluši
sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi 8 kozarcev zelenjavne osnove 1 žlička soli 1 žlička črnega popraZa pesto1 vejica sveže bazilike 2 stroka česna 4 pinjole 1 kozarec naribanega parmezana 0.25 skodelice oljčnega oljaZa bešamel3 kozarci mleka 2 kozarca moke 1 čebula 2 nageljnovi žbici 1 lovorov list 2 žlici masla
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo