Piščanec v bešamelu in baziliknem pestu

Priprava:

1. Piščanca skuhamo v osnovi, narežemo na kose in pustimo ob strani.

2. V posodi za omake segrejemo mleko, dodamo žbici, čebulo, lovorov list in prekuhamo.

3. V ponvi popražimo moko in maslo ter pripravimo prežganje.

4. Ko mleko zavre, odstranimo čebulo in lovorov list, dodamo prežganje in s hitrim mešanjem pripravimo omako.

5. Polovico pripravljenega bešamela zlijemo v pekač in dodamo piščanca.

6. Drugo polovico bešamela prelijemo po piščancu, ga potresemo s parmezanom in pečemo v pečici, dokler se zgornji sloj ne zapeče.

7. V multipraktik damo svežo baziliko, česen, pinjole in parmezan ter naredimo pesto tako, da dodajamo oljčno olje.

8. Piščanca položimo na pladenj za postrežbo, prelijemo s pestom in postrežemo.

Priloga: Krompirjeva solata z beluši

sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi 8 kozarcev zelenjavne osnove 1 žlička soli 1 žlička črnega popraZa pesto1 vejica sveže bazilike 2 stroka česna 4 pinjole 1 kozarec naribanega parmezana 0.25 skodelice oljčnega oljaZa bešamel3 kozarci mleka 2 kozarca moke 1 čebula 2 nageljnovi žbici 1 lovorov list 2 žlici masla

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse