PIŠČANEC S ŠPARGLJI, LIMONO IN CRÈME FRAÎCHE

sestavine

  • 50 g masla
  • 2 žlici olja
  • 6 manjših piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 6 šalotk, narezanih na štiri kose
  • 30 g navadne moke
  • 400 ml piščančje osnove
  • 1½ žlice nasekljanega limonskega timijana
  • 12 špargljev, trde dele odlomimo
  • sok 1 velike limone
  • 200 ml crème fraîche (polnomastno)
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • sol in sveže mlet črni poper

Priprava

  • Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilacijsko na 160 stopinj).
  • Pol olja in masla segrejte v veliki in globoki kozici. Prsi začinite s soljo in poprom in jih pecite 2 minuti na vsaki strani, da dobijo zlatorjavo barvo. Potem jih odstranite iz kozice.
  • V kozico dodajte preostanek masla in olja in šalotko pražite na močnem ognju 5 do 10 minut, da postane zlatorjave barve.
  • V skledo dajte moko in 8 žlic jušne osnove ter dobro premešajte. Zlijte v kozico in zavrite, potem pa prilijte še preostanek osnove. Dodajte limonski timijan in piščanca vrnite v kozico.
  • Pokrijte in v pečici pecite 20 minut, da se piščanec speče.
  • Tik pred postrežbo špargljem odstranite vršičke, stebla pa na tanko narežite po dolgem. Stebla in vršičke kuhajte 2-3 minute v slanem kropu. Odcedite in vršičke prihranite za dekoracijo.
  • V kozico s piščancem vmešajte limonov sok, crème fraîche in peteršilj. Dodajte narezana stebla špargljev in zavrite. Piščanca odstranite, vsak kos narežite na tri in razporedite po krožniku. Čez prelijte omako in dodajte dva vršička špargljev.

Sorodni recepti

Poglej vse