Piščanec s skordalio in metino omako
Priprava

1.    Pečico segrejemo na 200 °C.

2.    Olupimo in narežemo krompir, prelijemo z vodo, posolimo in zavremo. Kuhamo do mehkega. Odcedimo in posolimo.

3.    V ponvi segrejemo olje s tremi naribanimi stroki česna. Pražimo, dokler se česen ne zmehča in olje zadiši. Olje in česen dodamo pretlačenemu krompirju in dobro vmešamo. Nato dodamo jogurt In spet dobro premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.

4.    V ponvi segrejemo dve žlici olja. Piščančje prsi solimo in popramo. S kožo navzdol jih položimo v vročo ponev. Pečemo, dokler ni koža hrustljava, nato jih damo v pečico in pečemo še 7-8 minut, dokler niso prsi čvrste na dotik.

5.    Za omako grobo nasekljamo dva paradižnika, dodamo narezan čili, posolimo in na koncu dodamo narezano baziliko.

6.    Na krožnik najprej damo kremni krompir, nanj piščanec in nazadnje omako. 

sestavine

  • Sestavine 2-3 krompirja 2 piščančji prsi s kožo 3 žlice oljčnega olja 3 stroke česna 2 paradižnika 0.5 zelenega čilija majhen šopek mete 150 g jogurta sol in poper po okusu

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse