Piščanec s skordalio in metino omako
Recept je iz: Gabriele Sponza
1. Pečico segrejemo na 200 °C.
2. Olupimo in narežemo krompir, prelijemo z vodo, posolimo in zavremo. Kuhamo do mehkega. Odcedimo in posolimo.
3. V ponvi segrejemo olje s tremi naribanimi stroki česna. Pražimo, dokler se česen ne zmehča in olje zadiši. Olje in česen dodamo pretlačenemu krompirju in dobro vmešamo. Nato dodamo jogurt In spet dobro premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
4. V ponvi segrejemo dve žlici olja. Piščančje prsi solimo in popramo. S kožo navzdol jih položimo v vročo ponev. Pečemo, dokler ni koža hrustljava, nato jih damo v pečico in pečemo še 7-8 minut, dokler niso prsi čvrste na dotik.
5. Za omako grobo nasekljamo dva paradižnika, dodamo narezan čili, posolimo in na koncu dodamo narezano baziliko.
6. Na krožnik najprej damo kremni krompir, nanj piščanec in nazadnje omako.
sestavine
- Sestavine 2-3 krompirja 2 piščančji prsi s kožo 3 žlice oljčnega olja 3 stroke česna 2 paradižnika 0.5 zelenega čilija majhen šopek mete 150 g jogurta sol in poper po okusu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo