Piščanec s papriko

Priprava

Piščanca narežemo na velike kose in ga operemo pod tekočo hladno vodo.

Paprikam odstranimo semena in jih narežemo na večje kose.

Narežemo paradižnik.

Grobo nasekljamo čebulo in šopek zelene. Pri zeleni zavržemo zunanja stebelca.

V ponvi segrejemo oljčno olje in rjavo zapečemo piščanca. Začinimo s ščepcem zdrobljenega suhega čilija.

Ko piščanec porjavi, vlijemo kozarec belega vina in pustimo, da povre.

Iz ponve poberemo kose piščanca.

Na maščobi od piščanca prepražimo čebulo in zeleno.

Dodamo paradižnik in papriko ter posolimo.

Zelenjavo pražimo, dokler se paprika ne zmehča.

Piščanca damo nazaj v ponev.

Ko je piščanec povsem pečen, odstavimo ponev in jed takoj postrežemo.

sestavine

  • 1 cel piščanec očiščen in brez drobovja 5 paprik 2 majhna paradižnika 2 rdeči čebuli 1 šopek zelene 1 kozarec belega vina 4 žlice oljčnega olja 1 ščepec suhega zdrobljenega čilija sol in poper 1 ščepec paprike

Priprava