Opis

Piščanec s kurkumo in ingverjem

Priprava

  1. Piščanca dajte iz hladilnika 15 minut pred začetkom priprave. Na srednjem ognju v ponvi segrejte kokosovo olje.
  2. Piščanca začinite s soljo in ga popecite na vsaki strani 4-5 minut. Dajte na krožnik. S papirnato brisačko popivnajte odvečno olje iz ponve in dodajte kremo, ingver in kurkumo.
  3. V ponev vrnite piščanca, dosolite po potrebi in kuhljajte 3-4 minute na vsaki strani. Dodajte vodo, če je omaka pregosta. Dodajte sok limete.
  4. V nizek krožnik dajte omako, čez razporedite piščanca. Posujte s čilijem in začimbami. Poškropite s sokom limete.

sestavine

  • 1/2 žlice kokosovega olja
  • 4 piščančja stegna s kožo
  • 200ml kokosove kreme
  • 3 rezine ingverja
  • 1 košček kurkume, nariban
  • Sok polovice limete
  • 1 zeleni čili, narezan na tanko pod kotom
  • Majhna pest tajske bazilike in vietnamske mete
  • Ščepec soli

Sorodni recepti