Opis

PIŠČANEC POD OPEKO Z LISTNATIM OHROVTOM

Priprava

Priprava

  • Krompir očistimo, operemo in narežemo. Na kocke narezan krompir damo kuhati v slan krop.
  • Piščancu odstranimo višek maščobe in kosti. Parkrat rahlo zarežemo ter začinimo s soljo, poprom, dimljeno papriko, malo oljčnega olja, žajbljem in rožmarinom.
  • Začimbe dobro vtrite.
  • Ohrovt operemo in na grobo narežemo. Kuhamo ga skupaj s krompirjem.
  • Oljčno olje aromatiziramo s česnom, pražimo ga minutko ali dve.
  •  Česen odstranimo in na hitro podušimo ohrovt in krompir. Dodamo sol.
  • V ponev nalijemo oljčno olje.
  • opeki ovijemo v alu folijo.
  • Razkoščičena bedra damo v ponev za žar s kožo navzdol in jih pokrijemo z opeko. Obrnemo enkrat, dodamo šalotko in češnjevce.
  • Opeko uporabimo kot utež, da se meso ne zvije in se hitreje speče, pa še hrustljavo kožico dobimo.
  • Piščanca narežemo in postrežemo s prilogami. Pokapljamo z oljčnim oljem.

sestavine

Sestavine:

  • - bedra 4 kom.
  • - listnati ohrovt 1 kg
  • - krompir 300 g
  • - 2 stroka česna
  • - oljčno olje
  • - sol/poper
  • - mleta dimljena paprika 1 žlica
  • - 2 vejici rožmarina
  • - 1 šopek žajblja
  • - 2 opeki
  • - alu folija

Sorodni recepti